LC-meter

formatting link

Der er der 3 rele, kan de, eller noen av dem, erstattes med CD4051 (eller lignende)?

HM

Reply to
Harald Mossige
Loading thread data ...

Takk. Da venter jeg til jeg finner egnede rele.

HM

Reply to
Harald Mossige

Det ligner langt hen ad vejen AA1DE's LC-meter der bortset fra relæet til kalibreringen benytter der omskiftere i indgangen.

Da kontakterne indgår i en LC-resonanskreds sammen med LM311 er det en meget dårlig ide at erstatte relæerne med en CMOS-switch idet der altid er lidt modstand i switchen hvor en mekanisj kontakts modstand er tilnærmelsesvis nul i denne sammenhæng. Det kan godt være at det vil kunne virke i de fleste tilfælde med en CMOS-kontakt, men jeg vil fraråde det i første omgang.

/Lars

Reply to
Lars Peter Larsen

Det er mulig jeg tar feil. Jeg vurderer det slik at nøyaktigheteten ikke er det vesentlige, men det er nødvendig å vite den "nøyaktige" verdien, og så legge den nøyaktige verdien inn i programmet. Stabiliteten er derimot svært viktig.

Jeg vet ikke hvor stort måleområde instrumentet har, men jeg reiner med at det er mulig å modifisere til store verdier. Nedover i verdiene tror jeg at det er den mekaniske oppbyggingen som setter begrensninger.

HM

Reply to
Harald Mossige

Jeg har i længere tid gerne ville lave sådan et LC meter. Hvor får man fat på den meget præcise kondensator som indgår i designet? Hvor store spoler og kondensatore kan den mon klare?

Mvh Jan

Reply to
Jan Thogersen

Jeg byggede med på EDR Silkeborg afdelingens LC-meter projekt for nogle år siden. Meteret virker som en præcis frekvenstæller hvor delta måles når den præcise kondensator indskydes. Krystallets frekvens mm er ikke så vigtig - det skal matematikken nok kompensere for. Kalibrerings kondensatorens værdi skal bare være kendt. Meter-svingkredsen svinger iøvrigt med omkring 1 MHz og frekvensen falder jo større kondensatorer eller spoler man måler.

Derfor står og falder nøjagtigheden med hvor præcis den kondensator er, men en 1% micropoco kondensator skulle være tilstrækkeligt. Den absolutte værdi bliver noget lala men den relative værdi er OK når man skal udmåle kondensatorer og spoler.

/Lars

Reply to
Lars Peter Larsen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.