Kender nogen en sådan komponent?

Hej folkens,

Jeg står og skal bruge en komponent, som jeg aldrig har set, ej heller ved om eksisterer.

Det skal være en form for plastikhus, som har to kontaktflader inden i. Disse to kontaktflader går til hver sit ben på komponenten, og de har kontakt til hinanden inden i huset. I huset skal der så være en åbning hvor en plastiksplit eller ligende kan stikkes ind mellem de to flader og derved skabe en afbrydelse.

Komponenten skal kunne monteres på et print, og gennem kabinettet på det endelige apparat, skal man så kunne stikke en plastiksplit ind, og derved lave en afbrydelse.

Ovenstående er min første ide. Er der nogle der kender til en sådan komponent, eller noget ligende, hvor man med en split(metal eller plastik eller what ever) kan lave en afbrydelse eller kortsdlutning?

Alle input er meget velkomnne. Glædelig jul alle.

Torben

Reply to
TT
Loading thread data ...

TT skriver:

Det lyder som et af de her små stik der sidder på udstyr der kan køre på enten batterie, eller en netadaptor (typen er lige forsvundet)...

Klaus

--
Se på http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
det er Modelbane Europas hjemmeside
 Click to see the full signature
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Hej Er det Jackstik du tænker på.

-- Hilsen Michael

Reply to
Michael Olsen

Michael Olsen skriver:

De har samme funktion, men det er dem med hul i midten.

Klaus

--
Se på http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
det er Modelbane Europas hjemmeside
 Click to see the full signature
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Hej Torben

Komponenten findes og bruges bl.a. i sikkerhedskredse hvor strømmen f.eks. afbrydes når en låge åbnes, og kan så aktiveres manuelt af en evt. servicetekniker. Du skal nok kikke hos firmaer der laver micro switche, f.eks. Cherry.

Mvh Max

Reply to
Max

der findes jack sokler med indbygget afbryder - til at slå højtaler fra når man putter hovedtelefoner i f.ex. ellers kan man lave det ved at tage jack stikket og kortslutte det - så vil kortslutningen forsvinde når stikket trækkes ud - eller brug en messingpind der passer i soklen /carsten

Reply to
Carsten Holck

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.