Kan man dette? opstart af PC

Hej

Kan det lades sig gøre at få PC´en til at boote op i 2 forskellige profiler?

Jeg har en PC som jeg bruger både som HTPC og alm PC (email og internet osv.). Og nu kunne jeg godt tænke mig, at jeg ved at trykke på en knap så booter PC´en op som HTPC (opstart af HTPC, rigtige grafikkort profil osv. TV som default monitor) og ved tryk på en anden knap, så starter PC´en som alm PC (PC monitor som default)

Kan man fx lave noget som booter PC med weak up on USB/LAN i den ene mode og ved tryk på den alm startknap, ja så booter den op som alm PC? Det betyder ikke noget hvis man selv skal skrue lidt elektronik/hw sammen for at få det lavet. Men hvordan får kan windows til at se forskel på hvad som har vækket den op?

Gode forslag ønske:-)

På forhånd tak

Martin

Reply to
Martin Nielsen
Loading thread data ...

profiler?

Der findes såkaldte bootmanagers som kan vælge mellem hvilken harddisk partion der skal startes på.

Kunne du ikke bruge sådan en, der starter op i TV mode hvis du ikke rører en tast og som almindelig PC hvis du trykker på en tast?

Reply to
HKJ

I Windows XP er der noget der hedder hardwareprofiler under 'Egenskaber for System/Hardware/Hardwareprofiler'. Så kan du oprette to profiler, og så kan du under opstart vælge hvilken du vil starte op i. Jeg har aldrig prøvet den, men jeg kunne forestille mig at den gør det muligt at få maskinen til at starte op med den rigtige grafikkort-indstilling. Det er ihvertfald rimeligt hurtigt at afprøve.

Så er næste spørgsmål blot hvordan man kan få den til at starte et specifikt program op under den ene profil. Det ved jeg ikke om den kan klare.

signing off.. Martin Sørensen

Reply to
Martin Sørensen

"Martin Nielsen" skrev i en meddelelse news:420df061$0$33663$ snipped-for-privacy@dread16.news.tele.dk...

2 forskellige harddiske, hvor du slukker for strømmen til den du ikke vil bruge?

Klaus H

Reply to
Klaus

"Klaus" skrev

Eller bruger cabel select

Mvh. Uffe Ravn

Reply to
Uffe Ravn

Ikke pokkers smart, så er der en risiko for at der bliver skiftet mens de er tændt, og det er langt fra sikkert at de overlever det.

--
MVH.
N_B_DK
 Click to see the full signature
Reply to
N_B_DK

Det kan ikke være et problem, når der godt kunne fifles lidt med lidt elektronik.

Klaus H

Reply to
Klaus

Hvilken gavn kan det gøre? Cable Select sætter bare en enhed til 'master' hvis den sidder for enden af kablet og 'slave', hvis den sidder midtpå, præcis som man også ville gøre det hvis man jumpede dem manuelt..

signing off.. Martin Sørensen

Reply to
Martin Sørensen

"Martin Sørensen" skrev i en meddelelse news:420e4aed$0$76669$ snipped-for-privacy@dreader1.cybercity.dk...

Reply to
Uffe Ravn

Uddyb ?

--
MVH.
N_B_DK
 Click to see the full signature
Reply to
N_B_DK

Ideen med WakeonLAN, en knap osv. er sådan set god nok. Men det der umiddelbart gør det umuligt er at det er det interrupt i BIOS der sætter maskinen igang, uanseet hvilket det er, giver samme efterfølgende opstartsprocedure.

Det eneste jeg lige kan sige der virker med sikkerhed, er at have to harddiske og en skuffe, som du kan skifte imellem. Data må så ligge på en fastmonteret disk hvis du skal kunne tilgå dem fra begge systemer.

I enden af den tanke, kunne man måske få en omskifter med nok ben på til at man kunne lave et omskifteligt harddisk-Y-kabel med en nøgle eller kontakt, så man blot skulle dreje en kontakt for at skifte imellem de to forskellige diske.

Vil du have en decideret "knapløsning" skal du selv programmere en BIOS der er i stand til at kommunikere med en bootmanger ved modtagelsen af forskellige interupts - men så er mulighederne også ubegrænsede.

For at forstå problemstillignen bedre vil jeg foreslå at du læser mere om NTLDR som er Win XP's bootstrap, der er i spil når du har mere end et OS på en PC.

--
Mvh
John Smith
Reply to
John Smith

Reply to
Martin Nielsen

Du kan også lave dual boot, ved at installere 2 styresystemer og derved have forskellige avancerede funktioner. Der vælges under boot hvilket styresystem du vil boote og skal der startes et specielt program når WIndows er indlæst, laves der bare en genvej i C:\Documents and Settings\"Bruger"\Menuen Start\Programmer\Start

--
Mvh.
Mikael Nørrelund
Reply to
Mikael Nørrelund Andersen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.