indgang på "lomme-TV"

Hej NG Jeg har et, (sikkert gammelt, aner ikke hvornår det er fra), sort hvid lomme-tv (CRT) på ca. 4,3 tommer. Det virker sådan set ok. Bortset fra at tuneren er elendig til at holde kanalerne fast, og dermed ret ubrugeligt som TV. Men jeg synes det kunne være sjovt hvis man kunne lave en eller anden form for video indgang. Så man kunne tilslutte andre videokilder. Jeg har ikke noget særlig forstand på elektronik så ved slet ikke om det kan lade sig gøre :-) (ovenikøbet for en nybegynder) TV'et har udgang til hovedtelefoner, samt 3 drejeknapper til "contrast", "bright" og "V-hold". Det er ikke noget specielt jeg skal bruge det til. Det ville bare være sjovt hvis man kunne :) Så kan det lade sig gøre ? Venlig Hilsen Martin

Reply to
Martin Schou
Loading thread data ...

"Martin Schou" skrev i en meddelelse news:43c7e892$0$78283$ snipped-for-privacy@dreader1.cybercity.dk...

som

sjovt

Du skal jo have lavet en HF/RF Modulator jeg ville ikke satse på at lave den slags HF kredsløb uden en solid elektronik basisviden og praktisk erfaring. Skal du ud og købe noget færdigt bliver det en halvdårlig forretning. Så mit råd er glem det! Alternativt tag en elektronikuddannelse, så kan du derefter gøre dig håb om at få et sådant projekt til at lykkes. HF teknik er elektronik af den rigtig hardcore slags med masser af faldgrupper.

Reply to
Jan Pedersen

Javel Jeg dropper det så ^^

Hilsen Martin

Reply to
Martin Schou

Jan Pedersen skrev:

Hmmm... Når nu manden siger at tuneren ikke virker, er det lidt omsonst at lave en modulator. Tricket er mere at fjerne tuneren og finde hvor videosignalet kommer ud og så smække et par phono stik på. (Det kræver at det er muligt at finde diagrammet til TV'et...)

mvh. Rasmus

Reply to
Birchenwald

Ja tuneren virker sådan set, men er egentlig ligeglad med den. Det var bare hvis man kunne sætte noget andet signal til selve skærmen. Men diagrammet er nok umuligt at finde, da det er et Lumatron "bambus" TV. Hilsen Martin

Reply to
Martin Schou

"Martin Schou" skrev i en meddelelse news:43c82f86$0$78288$ snipped-for-privacy@dreader1.cybercity.dk...

at

at

bare

Selvfølgelig kan man da gribe ind i apparatet og finde udgangen af tunermodulet og smække et signal ind der....... men jeg gad sku godt se hvordan en person uden den store elektronik erfaring skal få det til at virke....... selv med et diagram...... en ting er et diagram......noget andet er et diagram at forstå og finde det igen på en printplade...og vide hvilken niveauer signalerne man sender ind skal have og hvilke type signaler det skal være......men...der er skrevet aldeles udemærkede sider om det på nettet på diverse sprog...det er der jo sådan set om ca. alting :)

Men ok jeg fokuserede i mit svar på muligheden for at tilslutte videosignaler til en tv modtager der kun har en antenne indgang. Jeg gik endvidere ud fra fl.g. : "......Jeg har ikke noget særlig forstand på elektronik så ved slet ikke om det kan lade sig gøre :-) (ovenikøbet for en nybegynder)..........." så derfor udelukkede jeg indgreb i selve apparatet!

Reply to
Jan Pedersen

Prøv at google lidt på de ICer der er anvendt, HVIS du er heldig finder du et datablad på ICerne og kan identificere et CVBSvideo out, dette loddes så fra og et video input forbindes hertil.

Kontroler dog først at strømforsyningen er adskilt fra nettet.

Mvh. Uffe Ravn

Reply to
Uffe Ravn

TVet fødes af en DC strømforsyning, det eneste farlige han vil møde er lidt højspænding til billedrøret. B&W TV så det giver bare lidt summen :) (*HOST*) (Har selv sådan et lille skod tv stående....men undrer mig over at det i Lumatron udgaven ikke har video indgang ? Det har det i Denver udgaven.....TVene ser ellers identiske ud, måske de har sparet stikket og der så bag plasticen findes lodeøer på printet klar til montage af phono stik ?) Her går jeg så ud fra at vi snakker om det lille 4.3 " tv fra Lumatron med S/H skærm, VHF/UHF tuner og AM/FM radio ?

Reply to
Jan Pedersen

Ja det ville jo være smart hvis dette var tilfældet.

Her går jeg så ud fra at vi snakker om det lille 4.3 " tv fra

Ja det er i hvert fald Lumatron 4,3" (så vidt jeg kan måle) S/H, med VHF og UHF. Dog ingen AM/FM

Reply to
Martin Schou

Nu udstiller jeg lige min uvidenhed. Der er en chip på printpladen som hedder D2915CP, og fandt en pdf-fil på kinesisk over den. Men der var ingen af de 28 ben som hed det du skrev. Men der var en del der hed noget med OUT. :) Hilsen Martin

Reply to
Martin Schou

Link tak!

Mvh. Uffe Ravn

Reply to
Uffe Ravn

hehe :)

formatting link

Jeg er 99 % sikker på det er den samme. Der står nemlig også CHMC på den.

Hilsen Martin

Reply to
Martin Schou

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.