13 pins kabel der skal gøres trådløst ??? Hjælp !

Hej

er der nogle herinde der kan hjælpe.........

Jeg er professionel Guitarist jeg bruger en effekt der hedder VG-88

formatting link
samt en speciel Pickup der hedder Gk-3A
formatting link
de to bliver forbundet med et 13 pins kabel lidt midi stik agtigt.. nu kommer så opgaven jeg ville gerne kunne være trådløs så vidt jeg kan figur ud skal jeg mindst bruge 7 kanaler uden ret meget delay Sende afstande min 20 meter indendørs

er der nogen i DK der kan sådan noget har ok budget til formålet

alle input er velkommene

Søren Jacobsen

Reply to
Søren Jacobsen
Loading thread data ...
2007-05-22 Søren Jacobsen wrote

Jammen, skal du ikke jokke på knapperne i tide og utide? Hvis du er gået 20 meter væk skal der jo noget af et tigerspring til så.

Snittet er nok rimeligt roland-only aktigt, så med mindre du kan skaffe præcis dokumentation er det nok lidt svært at få til at spille.

Hvad med om du tog pedalen med dig, i en skuldertaskeaktig strop. E.v.t. ombygget sådan rent mekanisk.

/Morten %-)

Reply to
Morten Guldager

"Morten Guldager" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@linuxine.mogul.dk...

Hej M

i en situation hvor jeg feks spiller solo (laaaaaaaaaaaaaaaaaang) ville det vare fedt at kunne stagedive og jeg har osse mulighed for at skifte lyd fra guitaren

kan nok sagtens skaffe et omplet diagram over dyret

er ikke muligt at gøre det... det erstort og tungt oa har iøvrigt flere effekter forbundet

mvh søren

Reply to
Søren Jacobsen

Du får næppe noget standard udstyr til det, men det har du jo nok også undersøgt?

Hvad siger Roland til det?

I princippet er det jo bare 7 styk trådløse sendere... Hvis du er til "hævihegn under knæhøjde" så har du nok en lang rem som har plads til syv sendere ;-)

Bruger du VG-88 hele tiden? Jeg knder den ikke, men er det ikke en meget speciel fætter, som kun bruges til meget specielle effekter? Hvis det er vigtigere for deig at være trådløs, end absolut at skulle være så teknisk bundet af VG-88'eren, så ville jeg vælge at finde noget standard gear, eller nøjes med at være trådløs når du ikke bruger VG-88'eren. Men som sagt kender jeg ikke dit brugsmønster af den underlige PU?

Skal der laves en custom made sender (+ evt. modtager), så koster det rigtig knaster. Og selvom du har et godt budget, så tror jeg næppe det slår til. Så skal det være fordi der er en hel del flere som søger din løsning, så den kan sælges i et rimeligt styktal bagefter.

mvh Kåre

Reply to
Kåre

hvilken figur? og hvordan er du kommet frem til 7 kanaler? kan du ikke henvise til en specifikation af stikforbindelserne og hvilke signaler der transporteres i stikket... ellers er det svært at sige noget om båndbredde på sender/modtager udstyret og om det er udelukkende analoge signaler eller...

--
mvh
Rasmus
Reply to
Rasmus M. Jensen

"Kåre" skrev i en meddelelse news:4653f921$0$8228$ snipped-for-privacy@dread14.news.tele.dk...

ja jeg bruger den hele tiden det er en Guitarsimulator ting den gør feks at jeg kan spille på acoustic guitar men at den lyder som en Fender strat fra 59 over en vox ac 30 og så har den osse alle boss pedaler der stortset er lavet indbygget udover de funktioner har den osse detunings muligheder som ex. open G stemming eller Dadgad

mvh søren

Reply to
Søren Jacobsen

hej Rasmus

figur = finde udaf

de 7 kanaler kommer jeg frem til som min.. det er et 13 pins kabel

og der er 7 audio connections 1 for hver streng + det org guitar signal derudover er der styre signaler som feks. prg up/down oog en Programerbar volume(læs drejepotmeter)

mvh søren

Reply to
Søren Jacobsen

6 kanaler i 44.1 kHz 16 bit giver 4.233 Mb/s, så det kan sagtens bæres på normal wifi.

Tricket er bare at man selv skal rode med pickup forstærkerne, men hvis man har styr på det skal der "bare" lidt CPU rod til:)

Enheden til guitaren er tricky fordi den skal være meget let og inkludere batteri, men jeg er sikker på at man sagtens kan slæbe rundt på sådan en her:

formatting link

Der skal så puttes et wireless kort i det ene mini-pci slot og et USB kort til nummer to, til wireless kortet sættes 4 strippede usb-audio tingester og vupti så har man 6-8 analoge indgange.

Sjovt projekt, sig endelig til når du finder en løsning...

Reply to
Flemming Frandsen

lyder i mine ører som overkill - og jeg tror også den der "mini-computer" bruger aaalt for meget strøm...

--
mvh
Rasmus
Reply to
Rasmus M. Jensen

mener du "figure" på engelsk? hvorfor skriver du "figur ud"... hvis du da i det mindste skal blande engelsk ind i det så skriv "figure out" som jo så udemærket på dansk hedder "regne ud"...

ja det kan jeg godt se, men kan du ikke fremskaffe specifikationer på stik-forbindelsen... så er det til at se hvad "vi" har med at gøre... i øvrigt er det nok lidt mere kompliceret at få overført signalerne fra pot-meteret og de to knapper... men hvordan det skal laves kommer helt an på hvordan den der lille boks er skruet sammen...

det er ikke rigtig til at give dig noget ordentlig svar før du finder specifikationerne... mht. til overførsel af "lyden" så kan man få single-chip FM-sender/modtagere fra Maxim bl.a. jeg tror jeg ville lave det med 7 af dem til lyden i hvert fald... (forestil dig 7 radiostationer og 7 radiomodtagere)

--
mvh
Rasmus
Reply to
Rasmus M. Jensen

"Flemming Frandsen" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@partyticket.net.invalid...

Uha, det bliver sjovt at få lavet uden hørbare pakketab og uden delay.

--
Martin Højriis Kristensen
http://www.martinshjemmeside.dk/
Reply to
Martin Højriis Kristensen

hej alle tak for de mange input bli endelig ved...tilbage står nu bare en der kunne lave et sådan projekt

der ville være et godt marked for en såden box det ville nemlig kunne bruges af alle der spiller med guitar synth

mvh Søren

Reply to
Søren Jacobsen

1) jeg spiller selv guitar og har til dato kun set/hørt dig der spiller med det - så marked og marked... hmm... 2) det lader ikke til vi kan få specifikationerne på forbindelserne i stikket så jeg kan/vil/gider ikke hjælpe dig mere...
--
mvh
Rasmus
Reply to
Rasmus M. Jensen

Jeg vil nok stille spørgsmål ved om det er et godt marked. Det er jo kun dem som bruger VG-88 med speciel PU, OG vil spille trådløst... Hvis der var et stort marked, havde Roland squ nok selv lavet sådan en til deres system. Har de det? Så vil det jo være den nemmeste løsning.

Mht. interface, så går jeg ud fra at det er 7 styk analoge audio PU signaler der skal sendes, som om det var et ganske almindeligt trådløst system til alm. guitarer. Hertil kommer så to styk kontrol signaler. Den til skift af preset er nok lidt speciel, så den skal undersøges nærmere. Den ti lpotmeter kunne egentlig også bare være en analog overførsel. Men når man nu alligevel har gang i noget digital kommunikation, kunne man vælge at sende potmeter værdi over den samme kanal.

Men for at nogen helt ved hvad der skal til, skal vi vide hvad disse to signaler egentlig ser ud hvis man sætter et scop på de to ledninger ud fra PU. Er det f.eks. en bestemt protokol der snakkes over (MIDI f.eks.) til begge knapper, over samme kanal, eller er potmeteret bare en analog spænding eller et 4-20 mA signal. Eller kører både potmeter og preset valg over samme hjemmefusket protokol, eller eller eller...

mvh Kåre

Reply to
Kåre

Til orientering har jeg selv leget med tanken om at bygge en lille trådløs sender, som kan sende lidt simple MIDI kommandoer el. lign, så jeg kunne blive "trådløs/fodløs" til mit MIDI board, så jeg kan skifte preset selvom jeg ikke er indenfor en benlængde fra mit board. Men det løser kun dit halve problem, da audio delen ikke er med her.

mvh Kåre

Reply to
Kåre

Det er fremstillet og kan købes færdigt.

Mvh. Uffe Ravn

Reply to
Uffe Ravn

Det er da intet problem, jeg har før fået diagrammer fra Roland Danmark, en enkelt telefonopringning burde kunne gøre det.

Mvh. Uffe Ravn

Reply to
Uffe Ravn

Sandsynligvis... Men nu er jeg desværre teknik nørd, og elsker at fuske med elektronik, og har god adgang til halvfærdige moduler pga. mit arbejde.

men hvad er det for moduler? Er de dyre? Hvor køber man dem?

mvh Kåre

Reply to
Kåre

Den er spec'et til max 10W, de er ret konservative så jeg tror det er nærmere 5W, boardet er 10x13cm, så det er faktisk ikke særligt stort.

Om det er overkill ved jeg ikke, men hvis man skal have moslet 6 analoge kanaler ned i en enkelt radiokanal (6-7 radioer bruger nok en del mere strøm og fylder mere) så skal man forbi noget digitalt og det er langt det nemmeste at bruge standard stumper i stedet for selv at skulle til at bygge computeren.

Et 100g LiOn batteri kan klare en time ved 10W, hvis man kan slæbe på

390 gram er der nok til ca. 5 timer.

MHT pakke tab og latency er der et par simple løsninger:

1) Overkill, man kører simpelthen bare UDP (pakke baseret) og så sender man alle pakker 4 gange, på den måde er man ret sikker på at data når frem, selv hvis der skulle smutte en enkelt pakke i ny og næ, med lidt snilde kan det laves meget, meget robust.

Med 512 byte payload pr. pakke er der ca 1ms audio i hver pakke (6 kanaler + 2 bytes pr. sample) så skulle der smutte en enkelt vil man nok ikke kunne høre det alligevel.

2) Latency er ikke et problem, variabel latency er, så mon ikke man bare skal sørge for at rover og base kører i sync med 20-50 pakkers fast latency, på den måde kan man også designe sin protokol så man kan re-transmittere pakker helt op til 30 pakker (30 ms) senere.

Lad os sige vi vil sende alle pakker 4 gange, hvis vi sender alle pakker lige efter hin anden vil et uheldigt udfald udslette alle 4 ens pakker:

1 1 1 1 2 2 2 2 3 3 3 3 *************
Reply to
Flemming Frandsen

Det kunne være der var nogen der skulle sætte sig ned og lave et generisk trådløst modul der har klarer 5mb/s over flere meter, ikke er særlig stor, ikke bruge særligt meget strøm og kører på lav spænding. Gad vide hvorfor det ikke findes :-)

--
Hilsen Mikkel Lund
"Sund fornuft, har aldrig stoppet en tosse"
 Click to see the full signature
Reply to
Mikkel Lund

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.