Hurtig opladning af NIMH - slider det ?

Hej gruppe,

Jeg står og skal anskaffe mig en ny intelligent batterilader (detr bliver enten en Minwa eller en Ansmann). Man kan f. eks købe en Minwa MW3279, som er en "turbolader" som kan lade med op til 3 A - og har dv ladekontrol og blæserkøling af batterierne. Er det hårdere for batterierne at blive hurtigladet i en "intelligent turbolader" end i en intelligent lader med en lavere ladestrøm ? Altså sagt på en anden måde: hvis ikke man har behov for den hurtige ladetid, holder batterierne så længere hvis de lades med lavere strøm ?

--
mvh

Andreas M. Hansen
Reply to
Andreas M. Hansen
Loading thread data ...

"Andreas M. Hansen" skrev i en meddelelse news:443b8402$0$84038$ snipped-for-privacy@dtext01.news.tele.dk...

Ja det slider mere på batterierne. AA celler ville jeg ikke lade med 3A. det tør jeg ikke. men C (sub-C) celler lader jeg med 10A. så ingen problemer der.

Jacob

Reply to
Jacob

Tak for dit svar, som bekræfter min mistanke - jeg vil nok købe mig en langsommere lader, da tiden ikke er kritisk for mig, jeg tror det bliver en Ansmann energy4.

mvh

Andreas M. Hansen

Reply to
Andreas M. Hansen

"Andreas M. Hansen" skriver:

Jeg har en "powerline4" af samme fabrikat, den er jeg vældigt tilfreds med....

Klaus

--
Pænt pynt i stuen:
http://home6.inet.tele.dk/moppe/togstue.html
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Det ville jeg heller ikke. Det tager for lang tid ;-) Så derfor lader jeg dem med 8A. Men så er de også specielt lavet til det, med indbygget trykføler i hver celle.

Det er dog ikke noget jeg kunne drømme om at gøre ved almindelige AA celler.

M.v.h. Mikael

--
Mikael Ejberg Pedersen
http://www.ejberg.dk
Reply to
Mikael Ejberg Pedersen

Hvor får man fat i sådan nogle?

Personligt bliver mine AA-batterier ladet med 1A og de bliver lidt varme, men ikke mere end de kan klare (håber jeg) :-)

Med venlig hilsen Preben Holm

Reply to
Preben

Det er såmænd bare Vartas 15 minutters lader, og de dertil hørende batterier:

formatting link
Genialt, hvis man nogle gange finder sig selv i en situation, hvor man bare skal have ladet sine batterier op NU!!! Jeg er forberedt på at de nok ikke holder til tilnærmelsesvis samme antal opladninger som almindelige NiMH, men indtil videre viser de ingen tegn på svaghed.

M.v.h. Mikael

--
Mikael Ejberg Pedersen
http://www.ejberg.dk
Reply to
Mikael Ejberg Pedersen

"Mikael Ejberg Pedersen" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@4ax.com...

ok. kommer jeg i den situtiation så får de nok også fuld skrald på laderen (10A). i ca 2 minutter. det må være nok. uden at jeg ødelægger cellerne.

Jacob

Reply to
Jacob

-sådan lige set på billedet, skulle man tro de bruger samme designer, som GP. Jeg har en 3 år gammel GP PowerBank, der normalt bruger under en time. Den kan både i bilen og i huset (men ikke i min båd). Jeg har osse NiMH celler, der har rundet 5 år, og stadig lever. Og med de priser på nye celler, har jeg ikke de store problemer med at være lidt ond ved dem :-)

GP har en tilsvarende lader, der hedder GPPB15, der kan levere 7 amp til hver celle. Den lader både AA og AAA

formatting link

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.