Herstall touch lysdæmpere, der tænder selv

Hej,

er der nogen, der har et råd til Herstall 12V-lamper med touch-lysdæmper, der bare går i gang af sig selv. En eller anden udefra kommende påvirkning får lamperne til at tænde af sig selv. Har kontaktet Herstall, men den eneste løsning de havde på problemet, var at fjerne en lus (det hjalp en lille smule) og så sendte de en omformer med skydelysdæmper. Nu er det bare sådan, at fidusen med lampen går lidt i vasken. Ikke at jeg absolut har behov for touch-reguleringen, men en skydeknap, der ligger bag lænestolen er ikke særlig praktisk.

Jeg har 2 lamper af denne type. Den ene blev leveret med en anden omformer/dæmper, der ikke havde det problem, men til gengæld ikke holdt så længe...

Nogen, der har haft dette problem og kender en løsning?

På forhånd tak

Søren

Reply to
Søren Kring
Loading thread data ...

Den Thu, 27 Sep 2007 09:24:45 +0200 skrev Søren Kring:

Ja! Genbrugsstationen. Fabrikatet er det arveste l... og burde aldrig være solgt.

De er ekstremt følsomme for hf indstråling. Bare en flue, der flyver forbi og slipper en vind så .....

--
Med venlig hilsen

Christian Treldal
Reply to
Christian Treldal

I meddelelse: 46fb5abc$0$25322$ snipped-for-privacy@dread11.news.tele.dk skrev Søren Kring bl.a. (kan være lidt forkortet) :

Hej Hos os var problemet, at den tændte hvis der var en (også kortvarig) strømafbrydelse. Jeg har ikke set kredsløbet, men måske kan det gøres mindre følsomt i den retning?

--
MVH Per, Herringe
Reply to
Per, Herringe

"Per, Herringe" skrev i en meddelelse news:46fb88b0$0$10963$ snipped-for-privacy@dread11.news.tele.dk...

En taxa, der kører forbi og lige skal melde hjem.

Erling

Reply to
Erling Nansen

"Christian Treldal" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@taarnkammeret.dk...

Jeg er godt klar over at det er det arveste lort (Herstall er vist ikke :-) Men nu har jeg det og lamperne er da også meget pæne så derfor skal de ikke på genbrugsstationen...

Problemet ved os er vist nok lastbiler/CB-radioer. Det passer i hvert fald som regel med at der kører en lastbil forbi når lampen "driller"

Spørgsmålet gik på en løsning (andet end genbrugsstationen). Findes der andre omformere med touch (den første vi havde virkede jo, bare ikke særlig længe). Eller er det et generellt problem ved lamper med touch-regulering.

hilsen Søren

Reply to
Søren Kring

Det oplever jeg også. Overvejer at smide lampen på en UPS.

--
Mvh
Jesper Poulsen
Reply to
Jesper Poulsen

"Søren Kring" skrev i en meddelelse news:46fb5abc$0$25322$ snipped-for-privacy@dread11.news.tele.dk...

Der et tit problemer mer Herstal lamperne med touch control. Prøv at kontakte Herstal, de har sikkert en løsning. På et for dem kendt proble,. Hvorfor tror du at aut. el-installatører ikke vil markedsføre disse?

Børge

Reply to
Børge Larsen

Har kontaktet Herstall, se mine indlæg for de "løsninger" de havde. Var ikke klar over at aut. el-instalatører ikke solgte dem, hmm... Men de er nu så pæne.

Men er det touch-kontrollen, der er problemet? Så er der jo ikke noget at gøre ved Eller virker det for andre fabrikater ? Så må man jo kunne finde en løsning ( f.ex. bruge Deres omformer til lamperne)

hilsen Søren

Reply to
Søren Kring

Jeg har med stor skepsis fået nogle få - ja indtil flere - , der virker som de skal og uden problemer,uanset at jeg som licenseret radioamatør må sende med 1000 W på alle de tilladte frekvensbånd.

Omvendt, ja så har en genbo sådan ca. ½ km herfra fortalt, at når jeg sendte, så kørte lyset op og ned i takt med signalet (SSB). Han syntes, det var meget sjovt - i begyndelsen - med oplysningen om, at så havde Herstal et problem bevirkede, at vi aldrig talte mere om det, ej heller forsøg på at modificere det, så det blev afhjulpet, og vi deler stadig 2 bajere - ad gangen.:-) Det er i øvrigt ham, der hjælper mig med at sætte antenner op:-)

--
Med venlig hilsen
Karsten H. (7870)
 Click to see the full signature
Reply to
Karsten H. (7870)

- Skift den defekte kondensator i zener-drop-reguleringen til touch-processoren. Den er for dårlig kvalitet, for lav spænding, og placeret lige op af faldmodstanden. Genialt at placere en komponent der ikke er vild med varme, lige op af en komponent der varmer som bare helvede - specielt når printet er lavet så den kan placeres andetsteds.

Ovenstående er specifikt til de runde spidse herstal i "krøl-selv" lysekrone, og de flade i "krøl-selv" stander-lamperne

Lars / Viborg

--

 - Se vores nye hjemmeside på www.sound2vision.dk
Reply to
Lars Nielsen

Hejsa,

Yep, lige præcis. Det er medicinen!!

- Skal det være rigtig godt, så skift også zeneren til 5,1V udgave i stedet for den 5,6V der er monteret som standard.

/Claus

Reply to
Claus

- Sidder der ikke en alm. diode i serie med de "5.6" volt for at beskytte og droppe de sidste 0,5 volt?? - ITC., så kan det gi problemer at skifte til

5,1 Zd...

Lars / Viborg

--

 - Se vores nye hjemmeside på www.sound2vision.dk
Reply to
Lars Nielsen

Uh.... Så må jeg heller se at grave min meget støvede elektronik viden frem :-)

Nu er jeg bare ikke helt klar over om du snakker om reparation af den helt flade omformer eller om modificering af den nyere med buet overside.

hilsen Søren

"Lars Nielsen" skrev i en meddelelse news:46fd44a1$0$90266$ snipped-for-privacy@news.sunsite.dk...

Reply to
Søren Kring

- Det skal jeg sgu heller ikke ku sige...

Dem af mine egne jeg har fixet, er nu ca. 2 år gamle

Lars / Viborg

--

 - Se vores nye hjemmeside på www.sound2vision.dk
Reply to
Lars Nielsen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.