En god VFO

Hej, jeg søger en idé til, hvordan man kan konstruere en god VFO (clamp, colpitt, hartley osv.). Her tænker jeg naturligvis på god frekvensstabilitet, men også have lav forvræning. Eftersom VFO'ens skal benyttes som RF-generator, ville jeg gerne lave en spolecentral, hvor spolerne indkobles for hver fordobling af frekvensen, F.eks.: Spole 1: 500 kHz - 1 MHz Spole 2: 1 MHz-2 MHz Spole 3: 2 MHz-4 MHz Spole 4: 4 MHz-8 MHz Spole 5 8 MHz-16 MHz Spole 6 16 MHz-32 MHz (...eller noget I dén stil)

C-ledet skal enten være en drejekondensator eller en kapacitetafstemning, men jeg har min tvivl om man kan lave en fornuftig VCO, der kan varieres over dette store udsving? Under et par eksperimenter, der måtte jeg indse, at det er ret svært at holde en konstant amplitude over hvert frekvensbånd og områdevalg (dette gælder for alle de oscillator-typer, som jeg har leget med). Jeg har derfor forsøgt, at lave en slags AVC med et ekstra buffertrin, midle AC-udgangssignalet (ligesom i en diodeprobe) og benytte DC-værdien som modkobling for at styre output-gain til kompencering for tabet og til justering af ønsket output. Dette virker bedre (ikke perfekt, men alligevel bedre), men jeg er heller ikke sikker på, om der ikke findes en bedre metode?

Hilsen Lars

Reply to
Lars T. Thomsen
Loading thread data ...

Hej Lars

Der ligger en sådan konstruktion her

formatting link

Mvh Max

Reply to
Max

Okay, ser spændende ud. Men hvordan er den mht. amplitudestabiliteten?

Hilsen Lars

Reply to
Lars T. Thomsen

Hej Lars

Må tilstå at jeg ikke ved det, men til det brug man normalt bruger en HF generator er den sikkert udmærket. Hvis du stille store krav til amplituden skulle du måske kikke på en DDS VFO istedet.

Mvh Max

Reply to
Max

Hej Søren,

Jeg har en DDS VFO, men dén skal bruges til ganske andre formål. Jeg synes også at det er lidt overkill, at bruge en DDS til formålet, især når man nu har spoleforme og en drejekondensator. ;-)

Det var blot, hvis nogen havde et hint.

Hilsen Lars

Reply to
Lars T. Thomsen

Hej Lars

nu

OK, jeg har forøvrigt en lille HF generator fra Trio, den har jeg manual med diagram til, det kan jeg sende til dig hvis du er interesseret.

Mvh Max

Reply to
Max

Hej Max,

med

Majl sændt til dæj! :-)

Hilsen Lars

Reply to
Lars T. Thomsen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.