Programator

Pozdrav, imam kuci par mikroa 90s2313 i 89c2051 pa sam htio slozit neki programator. Isprobaosam 3 verzije AVR ISP programatora i ne radi nijedan.Vjerojatno je problem u meni. Sto se podrazumijeva pod ISP programiranje? Je to da je uC spojen na kristal, Vcc, GND i reset? I onda mu se doda programator na MOSI, MISO i ostale portove? Mozete mi rec neki proggy koji provjereno radi i moze se napravit, ne kupit? Hvala, Alex

Reply to
Aleks
Loading thread data ...

Bok,

evo ja se bas ne bavim AVR mikrokontrolerima, ulazim u svijet PIC-a trenutno ali ako imas nekih pitanja oko AVR-a pomoci ce ti sigurno forum na site-u

formatting link
a i ima vrlo korisnih stvari.

Sto se tice programatora dosta cesto se koristi PonyProg, a njegovu shemu kao i nacrt za plocicu moze naci na

formatting link
a taj ti site takodjer nudi mogucnost da na forumu postavljas pitanja o projektu. Odgovor ces 100% dobiti u kratkom roku.

ISP bi koliko ja znam bilo InSystemProgramming sto bi ti reklo reprogramiranje kad je mikrokontroler vec na plocici, a ti skuzis da je code malo u banani pa ga obrises i upises novi a za to nesto kako si i sam napisao koristis samo najnuznije pinove (ovisi o mikrokontroleru) koje moras odvojiti od 'strujnog kruga' plocice :-)

Eto, nadam se da sam bar malo pomogao...

Pozdrav!

Reply to
Vedran

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.