Senzor udaljenosti

Pozdrav,

da li neko ima nekakvu shemu (ili ak ima gdje gotov za kupiti) za senzor udaljenosti koji bi svjetlio ili davao vuène signale kad bi mu se ne¹to pribli¾avalo. Konkretno bi ga stavio u gara¾u na zid da mi stara vi¹e ne lupa u zid.

Hvala!

Reply to
cvrle
Loading thread data ...

Umro sam od smijeha ako procitas cijeli post u drukcijem smislu bez auta u prici :)

Reply to
marijo

Prije par godina je u Slovensko reviji "Svet ektronike" objavljen clanak "zgodba o ultrazvuku" i prilozena je shema sa icm7224 ultrazvucni metar sa LED displejem. Ako namjeravas raditi mogu ti ga skenirati i poslati na mail.

Reply to
Drago

pa prikucaj komad grede 10x10cm na pod valjda je nece preskociti ili stavi bokobran od broda na zid. sjeti se rucka-da ne bi grebao po praznom tanjuru zbog ovakvih izjava ,ako ti stara cita. :-)

pozdrav hrvoje

Reply to
Hrvoje Aras

A zasto komplicirati s elektronikom, kad postoji jednostavnije, mehanicko rjesenje. Zakucas nesto u pod da kotaci ne mogu dalje. A jos bolja fora je staviti sa strane i komad L-profila koji vodi kotace da ne mozes niti blize bocnom zidu, tako je osigurano da uvijek parkiras maksimalno do zida a da ne mozes ostetiti auto . Jedan moj susjed to ima, i moze se parkirati unutra i vezanih ociju :)

Reply to
kiri

Jos lakse:dvije stare auto gume na zadnji zid garaze...(i na njih neko platno,da ti ne prlja auto i ne ostecuje lak)

Reply to
kurt

senzor

ne

mehanicko

je

zida

parkirati

A jeste znali za pingpong lopticu obje¹enu na strop. Lopticu zave¾e¹ na nekavu ¹pagu i sa stropa ju spusti¹ do prednjeg ili sadnjeg stakla auta kad doðe¹ do nje tu je kraj. Ne smeta i uvijek ju mo¾e¹ skinuti.

Reply to
Pudo

Mogli bi do beskraja sa idejama, pa cu i ja reci jednu. Nabavis da ti parkira auto u garazu i gotovo :)

--
Pozdrav!
http://www.elektronka.com/
Reply to
Ivan Matacic

Nabavis crnca... Fale mi rijeci :))

--
Pozdrav!
http://www.elektronka.com/
Reply to
Ivan Matacic

Ajde ak ti nije tesko skeniraj ga i posalji na mail Hvala

Reply to
cvrle

Ili jo¹ bolje na hr.sci.elektronika.binaries

Damir

Reply to
Damir ©eligo

Reply to
cvrle

Ajde ak ti nije tesko skeniraj ga i posalji na mail

Reply to
cvrle

Ako je stvarno problem lupanje autom u zid, uèvrsti na pod gara¾e dasku debljine 4 ili 5 cm kao graniènik do kuda smije doæi auto. Kad se auto doveze do daske, stop. Ovaj patent veæ godinama dobro radi jer mi je auto cca 30cm manji od gara¾e i nikad nije bilo problema. Zvuèni signal senzora nekad nije dovoljan da se auto zaustavi...:)

Reply to
Ciki

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.