koje kondenzatore?

upotrijebiti u oscilatoru a da je ujecaj promjene temperature na njih minimalan....styro flex ili tako nekako? preporuke?

Reply to
Disorder
Loading thread data ...

U televizorima (starijim) su se za horzontalnu frekvenciju koristili styroflex kondenzatori.Sa keramickim kondenzatorima je frekvencija bila nestabilna zbog promjene temperature. Sve zavisi za koji uradjaj ti treba.

Reply to
Damir

e to me zanima, to su oni duguljasti???? kako ih prepoznati oznaka?

Reply to
Disorder

Da to su oni duguljasti,uglavnom.:) Obicno su bili u prozirnoj plasticnoj masi kroz koju se vidi aluminijska folija, a oznake (vrijednosti) su bile na njima napisane.

Reply to
Damir

jel postoji kakva novija izvedba kond. za tu namjenu?

Reply to
Disorder

Pa mislim da bi mogli biti MKT,MKP,MKS. Obicno su u pravokutnom(kvadar) kucistu i u razlicitim bojama. Na njima je oznaka vrijednosti kapaciteta,napona i oznaka tolerncije (MKT,MKP,MKS).Zadnje slovo,T,P,S je oznaka za toleranciju ali neznam tocno pojedine vrijednosti.MK je oznaka materijala od kojeg su napravljeni,predpostavljam.

Reply to
Damir

Styroflex, da, ako ih ne nadjes onda su dobri i keramicki sa crnom oznakom. Obicno crna "kapica".

Reply to
Darko

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.