DVD burner Laser

Dakle imam jednu DVD przilicu 16X od pioneera te bih ju iskoristio,odnosno njenu laser diodu za onaj laser pointer o kojem se dosta pise na netu. E sad, oni tamo svi dobivaju odmah rezultate,medjutim ja kad svoju diodu spojim na 3V-3.5V ona ful slabo svijetli, ni upola ko na filmicima kojih sam puno pregledao.I kad se stavi pred nju leca od one igracke lasera isto se nis ne dogadja odnosno ne baca snop daleko (valjda zato kaj fakat slabo svijetli). Dioda se zna dosta ugrijati te recimo malo oslabi.Jel mi prevelik napon il struja?Oni na filmicima iz one olovke lasera izvade onu diodu,stave ovu i to je to,nikakve dodatne elektronike.Kod mene je napajanje sa 2 AAA baterije za

3V.Probao sam staviti 3 baterije pa onda diodu 1N4007,al je stvar ista. Sta preporucate?
Reply to
C1clajb3k
Loading thread data ...

Pa obicno diodama ucinkovitost pada sa povecanjem temperature.....a ako ju ne ohladis adekvatno...obicno crkne.... E sad nisam ziher 100% dali je isto sa laser diodama..... Jesi skinuo lecu sa lasera od dvd-a?

Reply to
Mystique

Ma jesam,sve sam rastavio,e sad,posto je przilica Dual layer ja imam 2 lasera,medjutim jedan sam malo jace pritisnuo i cinilo mi se da je ona leca u samo diodi malo prsnula,e sad,jel je il nije,neznam.Tu diodu nisam spajao do danas jer sam mislio odmah da ne radi,al sam ju spojio i svijetli i dosta jace od ove prve koja je kao u redu a na istom izvoru.

Reply to
C1clajb3k

Jedna dioda je infracrvena, 780 nm, mislim da oko 200mW za 52x snimanje cd-a i nju ces vidjeti samo kako "tinja" crvenkasto iako ona svijetli ko blesava i VRLO LAKO MOZES OSTETIT OCI!!! Druga dioda je 650nm u 16x przilicama obicno 150mW za CW nacin rada ili 250 pulsno. E sad...ili si crvenu spalio pa sad radi u LED rezimu (ako kazes da svijetli slabo) ili si joj dao premalu struju. Napon je cca 3V no struja nebismjela preko 180-ak mA. Na sto ju spajas?? Ako ju spajas direktno na baterije, moze raditi ali moze isto tako isti tren ili vrlo brzo krepat zbog prevelike struje. MORAS imati nekakav hladnjak za te diode, probaj kupiti jefitini crveni pointer koji ima mesingano kuciste, iz njega izvaditi 5 mW diodu i staviti ovu unutra. Ono staklo s prednje strane diode je zastita da ne udje prasina i presvuceno je AR (antireflektirajucim slojem). ako si ga i strgo a i dioda ipak radi, imas srece :)) no moze raditi i bez toga.

Reply to
Tom Cue

Pogledaj binse pod naslovom Laseri_home made

Reply to
Tom Cue

Ovak ova jedna svijetli dost crveno (ova koja je kao pukla) a ova druga isto svijetli crveno intenzivno ali dosta slabo,kaj ja znam (valjda je to ta IR).Spajam direkt na baterije,samo je mikroprekidac izmedju.Problem je kaj diode nemogu izvadit iz onog njihovog kuèi¹ta sitnog jer su valjda zaljepljene i ful na knap ugurane nutra tak da ih nemrem stavit u mesingano kuèi¹te od pointera kojemu je dioda prakticki na ploèici odnosno SMD....

Reply to
C1clajb3k

Mozes ju izvaditi posto su ti hladnjaci od nekakve olovne legure. ucvrstis u skripac i potrgas ga kombinirkama, naravno koliko god je to moguce polako (ja jos nijednu nisam strgo a povadio sam ih more). Znam da su ova smeca od crvenih pointera sve otvorene diode na plocici...zato i moras malo potraziti ili izdvojiti z pointer u chipoteci npr. pa njega preraditi.

>
Reply to
Tom Cue

Ako nije problem, jel' moze koji URL o tim filmicima.

--
      =^.^=
StoneThrower
 Click to see the full signature
Reply to
StoneThrower

Ma samo na you tube napises naziv ove teme i to ti je to...imas more filmica...

Reply to
C1clajb3k

Ah, pa to si ti frende *Tom Cue*,

zbog ovog + sto je covek rekao da se dosta greje ja bi rekao da je dobila previse struje i otisla u q***.

--
16.12.2007 0:52:36
(|>8
Reply to
Fliz

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.