baterije - pitanje

Trebam zamijeniti bateriju na akumulatorskom usisavaèu koji radi na 10.8 V. Originalna se satoji od 9 Ni-Cd baterija "sub C" tipa kapaciteta 1.3 Ah.

Zanimam me da li umjesto sub C mogu staviti AA baterije (da li je svejedno za tip obzirom na veæu struju) te da li ih mogu zamijeniti s Ni-MH baterijama?

I ako netko zna gdje bih u ZG, osim u chipoteci mogao pogledati za baterije?

pozdrav, Tomislav

Reply to
Fero
Loading thread data ...

Sto se tice usisavaca radit ce samo je pitanje punjaca koliko je "pametan" (kod onih jeftinijih usisavaca nimalo) i da li je mozda podesen za odredjeni tip i kapacitet. AA baterije su jednako dugacke kao i C tako da tu ne bi smjelo biti problema - ne znam napamet kako te sub C izgledaju moguce da su krace

Baterijski centar u Djordjicevoj, Varta baterijski centar kod krizanja Vukovarske i Nove Ceste, tvornicki ducan Croatia baterija u Koturaskoj(ako taj jos radi) ili odi na nabava.hr i napisi kakve baterije zelis npr. NiMh AA i izbacit ce ti nekoliko lokacija. Oni ducani sa popisa (ako su jos u poslu dugo nisam bio) ce ti po potrebi i besplatno sloziti bateriju ako kupis njihove clanke - tockasto zavariti, napraviti izvode izolirati

Boris

Reply to
Boris Vuletic

Sub C su otprilike 43 mm dugacke i promjera 23 mm.

Radi se o zepterovom usisavacu ali je nazalost punjac "gliup" i ne iskljucuje se automatski tako da su mi i ove strae stradale upravo na taj nacin, pa moram voditi racuna o maksimalnom vremenu punjenja. Ima dovoljno mjesta u kucistu pa sam mislio umjesto tih sub C koje su mi skuplje od AA (originalne su mi preko 300 kn) uzeti AA i na taj nacin rijesiti problem, jedino me muci to sto sam negdje procitao da je bitan i podatak o struji koju baterije mogu dati i da nekima drasticno pada kapacitet ako ih se optereti vecom strujom tj. trosilom vece snage pa se ne bih htio zeznuti da mi na AA tipu padne kapacitet na npr. 30%.

Tomislav

Reply to
Fero

formatting link

najpametnije ih je zamijeniti istima kakve su bile jer su punjaci za takve stvari redovito tupasti i neznaju puniti nista drugo... (neznaju ni ono cemu su namijenjeni, ali to je vec druga prica...)

Reply to
Dr.No

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.