AP i karte sa dvije antene - kako spojiti vanjsku?

Imam asus AP WL 400g koji ima prikjucak za vanjsku antenu. Al malo gledam plocicu, na njoj pise ant1 i ant2. na ant1 se nalazi prikljucak za vanjsku antenu kojeg kad skinem prekidam internu antenu. na vodu koji ide od ext. konektora prema pojacalu se nalaze dva kondenzatora i jedan megaomski otpornik prema masi. taj vod i vod od ant2 ulaze u neki mali element sa 6 nozica.

3.nogica u tom redu je spojena na masu. u drugom redu tog elementa su dvije nogice spojene na masu preko kondenzatora a srednja ide prema pojacalu. problem je sto ja vise nemam tog elementa sa 6 nogica, odlemio sam ga i izgubio:( mogu li ga skinuti s neceg i cem on uopce sluzi? kako je najbolje spojiti kabel za vanjsku antenu na ovom ap-u? ako ga spojim na mjesto original konektora, zar mi nece i druga antena raditi i hvatati sumove i signale koje ne zelim? ako spojim na dovod ovog malog elementa, hocu li onda imati max. iskoristenu antenu?

i za kraj: cemu uopce sluze sluze dvije antene? vidio sam neki ap koji je imao dva izlaza na nekoj pcmcia kartici koji su bili spojeni na jedan rmpsa konektor.

Reply to
Spuzva
Loading thread data ...

Uh sto ga zakomplicira :) Taj mali 6-nozni element koji si izgubio zove se diversity switch i sluzi da bi AP automatski odabrao antenu na kojoj je jaci signal. Za sve druge odgovore, posalji sliku izlaznog dijela plocice AP-a. f

--
###  http://disi.pondi.hr/  ###
@ N43.52145, E16.54027
Reply to
filiplolicREMOVE

Dana Tue, 12 Feb 2008 11:55:18 +0100, Filip Lolic@w napisao/la je:

jebiga:)

poslao na elektronika.binaries. gdje da zalemim kabel da bi antena sto bolje radila? cini mi se da je najbolje da spojim dolazni signal sa vodom koij ide na ant1 i zalemim kabel gdje je bio konektor za vanjsku antenu

Reply to
Spuzva

Odgovor i slicica ti je na binaries. f

--
###  http://disi.pondi.hr/  ###
@ N43.52145, E16.54027
Reply to
Filip Lolic

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.