thomson video

Hallo,ik heb hier een thomson video, type VTH6010. Deze geeft een heel zwak beeld via de antennekabel, zowel bij videoweergave, als in tunermodus. Via scart is alles normaal. Iemand enig idee wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn?

Mvg Guy

Reply to
bouguy
Loading thread data ...

Dat is vermoedelijk een los contactje in de modulator, dus dat blikje met de antenne-uitgang. Meestal gaat het dan om de aansluiting tussen de print en de kern van het coax-chassisdeel.

Richard Rasker

--
Linetec Translation and Technology Services

http://www.linetec.nl/
Reply to
Richard Rasker

"bouguy" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@posting.google.com...

videoweergave,

staat de tv wel goed afgestemd op het videokanaal?

Reply to
edg

Op bijna elke vraag over tv's in deze ng wordt als oplossing "contacten opnieuw solderen" gegeven. Waarom wordt die rommel in de fabriek niet beter vastgezet als dit in 99 procent van defecte tv's het euvel is?

M
Reply to
no

Omdat de meeste mensen geen 50% of meer bij willen betalen, dus de prijs is het belangrijkste.

Soldeerverbindingen is een van de veelvoorkomende problemen, dus daar begin je mee. Het probleem wordt veroorzaakt door het krimpen en uitzetten tengevolge van de warmteontwikkeling.

Groeten Peter

schreef in bericht news:btmk9b$aku$ snipped-for-privacy@netlx020.civ.utwente.nl...

opnieuw

vastgezet

Reply to
eddumweer

In combinatie met bezuinigen op het soldeer, te zware of niet goed vastgezette onderdelen, te grote, doorbuigende, en niet doorgemetalliseerde printplaten.

De meeste onderdelen komen niet los. Degene die wel loskomen zitten misschien in een volgende generatie toestel iets anders vast...

Thomas

Reply to
Zak

Ja, jongens, het doorsolderen is natuurlijk al gebeurd. Ik heb ook al enkele elco's vv in de secundaire, maar zonder resultaat. Heeft iemand soms een schema liggen, om te kontroleren of op de modulator wel alle spanningen kloppen.

Guy

Reply to
bouguy

"bouguy" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@posting.google.com...

Elkos in het primaire voedingsgedeelte zijn gevoeliger zelfs de kleinste. Begin daar maar mee.

Jopie

Reply to
Jopie

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.