Blaupunkt RTV-540

Ik heb hier een Blaupunkt RTV-540 video (met zo'n leespen in de ab) waarvan het display niet meer werkt. Heeft er iemand enig idee wat bij deze video meestal als eerste de geest geeft (of heeft er iemand een schema). Ik heb al de meeste condensators doorgemeten zonder succes (aangezien dit vaak de oorzaak is bij het uitvallen van het display bij de Akai quick start recorders).

Reply to
Me
Loading thread data ...

Alle elco's in de voeding vervangen (behalve de primaire afvlakelco). In Panasonic video's van deze jaargangen worden de meeste vage problemen door elco's op de voeding veroorzaakt.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

waarvan

video

heb al

Thanks voor de tip, er zat een kapotte diode bijna onder een van de elko's (D12) en die kwam ik pas tegen omdat ik de elko eruit gesoldeerd had om em goed door te kunnen meten (die elko was trouwens ook niet echt geweldig en is ook vervangen).

Hij doet het weer, althans ik heb de onbekende (kapotgesprongen) diode vervangen door een 1N4148, als iemand weet welk typr het oorspronkelijk was mag die het zeggen.

Reply to
Me

Maarten heeft gelijk. De voeding van het display komy rechtstreeks uit de voeding en wel Heater + en heater -. Ik heb het schema van de RTV-570 (VEP01379E) en bij deze komt de voeding uit de trafo, penS8 en S7. S8 naar diode D1112. Tussen de + en de - zit elco C 1127=470uF/6 V. Op de display-print kun je voor alle zekerheid diode 7501 en elco C

7511=10uF/50 V. kontroleren. Groeten A.Tabbers "Me" schreef in bericht news:budtn5$oj$ snipped-for-privacy@reader10.wxs.nl...

waarvan

al

Reply to
a.tabbers

"Me" schreef in bericht news:bue4g9$7hu$ snipped-for-privacy@reader10.wxs.nl...

Deze zit waarschijnlijk parallel over de voedingsspanning?

Dan is het een zenderdiode die defect gaat als de voedingsspanning te hoog is (of spikes op de voeding door rotte elkootjes) Ik weet zo niet welke spanning, maar een 1n4148 zal hier weinig nut hebben denk ik.

Groeten,

Ben

Reply to
BenDeGek

+

video

heb

Kun je mij ook de waarde van die zenerdiode vertellen dan? Anders zal ik de spanning over de diode wel eens meten, dan ben ik er zo achter. De diode die bij mij stuk was zit in de voeding, ik zal even nakijken of die over de voedingsspanning zit of niet.

Reply to
Me

Heater

komt

de

de

die

Met de multimeter meet ik inderdaad ongeveer 34V over de diode (hij zit met de kathode aan pin S6 van de trafo en met de anode aan pin 11 van connector P2). Dus als iemand mij de goeie waarde kan vertellen, graag!

Reply to
Me

Even uitgaande van de eerste versie van de RTV-540 en dus de voedingsuitvoering met primair een STRD IC in plaats van een paar losse transistoren, is deze diode D1112 een MA185, de gelijkrichter van de -29 voor het display. 1N4148 is een bruikbare vervanger denk ik.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

met

connector

Nou, ik dacht eigenlijk dat het inderdaad een zener zou moeten zijn, toch? Jammer dat ik het schema niet heb, dus ik kan niet precies zien hoe ie in de schakeling zit. Het is trouwens D12 volgens de opdruk op de print en niet D112, of is dat hetzelfde?

Reply to
Me

D1112 is dezelfde, er staat op de voedingsprint ergens '1100 series', dat betekent dat in het schema er overal 11 voorstaat. En nee, als ie tussen de trafo en de uitgang hangt, is het duidelijk geen zener! De enige zener in deze voeding is D1111, een MA2160B, tussen +14 en massa.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

zit

de

Ho, bij nader inzien moet het toch geen zenerdiode zijn. Als ik de diode weglaat werkt het display niet, dus het is gewoon een gelijkrichtdiode. Ik laat de 1N4148 lekker zitten en zie wel of ie opnieuw sneuvelt.

Reply to
Me

Hoi,

Volgens mij is dat een ZenerDiode van 20Volt...

Reply to
Arie

Lees de rest van de thread even.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Ik heb hier het schema van een RTV560

Hier zit in een MA2200B=D1012 Zenerdiode 20Volt bestelnummer 8 945 405 740 Mis ik iets??

Grtz Arie

schreef > > Volgens mij is dat een ZenerDiode van 20Volt...

Reply to
Arie

Ja.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.