software dvdr3460H/31

Hallo ik heb een probleem met deze speler .De harde schijf is gecrasht .Nu heb ik er een andere schijf ingezet maar ik heb bij de speler geen software gekregen .Ik ben op zoek naar de software . Weet iemand waar ik die kan vinden .Ik heb een update getest maar deze funktioneert niet goed.

Grt Toon.

Reply to
t.hugers
Loading thread data ...

Alleen het type zegt mij niet zoveel. Zit de software niet in de speler zelf? Lijkt mij logischer dan op een HD die defect kan gaan.. Heb je al eens op de website van de fabrikant gekeken?

Reply to
Pasq

Bij DVD-recorders pleegt de firmware inderdaad op de hdd te staan, maar de kans dat de fabrikant je die geeft lijkt me nul. Je kunt het proberen bij de Philips klantenservice, maar reken er maar op dat je het advies krijgt om de recorder door Philips te laten repareren. En dat wordt natuurlijk een dure grap. Misschien ben je met een nieuwe recorder wel (bijna) even duur uit...

-p

Reply to
Piet Beertema

" snipped-for-privacy@telfort.nl" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@22g2000yqr.googlegroups.com...

Dia's nou jammer. Software wordt niet los geleverd en is ook niet te downloaden. De software staat op de HDD. Na het installeren van de HDD zal er nog het een en ander van de processor naar de HDD geschreven moeten worden. Dat kun je niet zelf doen. Het is of een nieuwe recorder aanschaffen, of de recorder bij de dealer ter reparatie inleveren.

Reply to
Henk van den Hof

De firmware staat normaalgesproken niet op de HDD (welke klungelige fabrikant verzint zoiets?) maar gewoon op FLASH, echter moet de HDD wel geinitialiseerd worden, wat in dit geval met dezelfde cd moet gebeuren waar ook de firmware op staat.

Dus heb ik even gekeken op de gebruiksaanwijzingensite van Philips. Zelf zoeken kan op

formatting link

Maar deeplinks werken makkelijker.

De firmware staat op:

formatting link

De gebruiksaanwijziging voor de firmware op:

formatting link

En de instructies om de schijf te formatteren (niet op die site) luiden als volgt:

In the event when the set unable to boot up or recordings not stored due to an defective HDD, the HDD will have to be replaced with the steps describe below:

  1. Replace the Faulty HDD with a new HDD.
  2. Before connecting the new HDD on the Digital Board ,the jumper pin at the connector of the HDD is to be removed.
  3. Connect the new HDD to the Digital Board.
  4. Power up the set . It will open the tray and prompt to load the upgrading disc.(the upgrade disc is the same disc under firmware upgrading.)
  5. The set will display .Load..
  6. Put the upgrade disc and close the tray and the set will show .Copy. ... .Boot.
  7. The rest of the procedure follows the software upgrade given in 1B

-Procedure to apply the firmware upgrade.

*Note : 1)Do not press any button or interrupt the main supply ,otherwise the set may become defective. 2)When the HDD formatting is successful ,the set will go to standby mode.
--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Na verdere bestudering van de firmware-upgradeinstructies moet ik jou en Piet voor een deel gelijk geven. Het lijkt er sterk op dat er op maar liefst 3 plaatsen in het apparaat firmware zit (!). In de loader (FLASH), in de besturing (FLASH) en iets op de harde schijf.

Gelukkig is er in elk geval wel firmware beschikbaar, dat scheelt al een hoop.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

En ik/wij jou voor een deel. ;-) Die bootflash vond ik even vanzelfsprekend als het bios van een pc, dus daarom heb ik die niet genoemd. Dat een deel van de besturing ook in flash zit wist ik niet, maar het ligt wel voor de hand.

Maar goed, de essentie is natuurlijk dat het kennelijk mogelijk is om zelf de harddisk te vervangen en het apparaat dan toch weer aan de praat te krijgen.

-p

Reply to
Piet Beertema

Je kan proberen om de hdd via je afstandsbediening te formateren.

Reply to
bozweb

De harddisk is uiteraard zelf te vervangen, maar dan.....beschik jij over de juiste apparatuur zoals Compair e.d. om na het vervangen van de harddisk deze ook werkend te krijgen?

Reply to
Henk van den Hof

Dat zou, net als in een computer, gewoon heel gemakkelijk mogelijk *moeten* zijn.

--
Met vriendelijke groeten,

Ben Doedens
 Click to see the full signature
Reply to
ben doedens

Het zou waarschijnlijk wel lukken als je na aanschaf van dit apparaat (en voor het in gebruik te nemen) meteen de disk eruit haalt en een image backup maakt in een computer.

Nadat de schijf stuk is gegaan kun je die backup terugzetten op een nieuwe disk en die dan vervolgens monteren.

Reply to
Rob

Ik denk dat ik het wat duidelijker moet maken. Zelfs als er een backup gemaakt zou zijn met er nog het een en ander via Compair in de processor weggeschreven en gecontroleerd worden. Zonder Compair...geen werkende harddisk. T'is wat ingewikkelder als ik schrijf, maar ik denk dat het zo wel duidelijk is.

Reply to
Henk van den Hof

Ik hoor het al, nooit kopen die bagger!

Reply to
Rob

Tuurlijk......als je iets zelf niet vervangen kan is het meteen bagger.

Reply to
Henk van den Hof

Een harddisk is een onderdeel met een kortere levensduur dan je (als consument, niet als fabrikant natuurlijk) zou wensen bij een electronisch apparaat. Dus moet je die kunnen vervangen. Als dat alleen door een dealer kan gebeuren dan is dat heel slecht, ja. Vergelijkbaar met spullen waar je de accu als gebruiker niet van kunt vervangen. Het is bovendien pure moedwil van de fabrikant om deze functie in een dealer programma neer te leggen en daarmee de klant een hak te zetten. Dat maakt het nog erger.

Reply to
Rob

Met je auto is dat ook zo en daar accepteer je het wel.

--
Failure does not prove something is impossible, failure simply
indicates you are not using the right tools...
 Click to see the full signature
Reply to
Nico Coesel

Zoals ik beschreef is dat bij dit model kennelijk middels de upgrade-disk te doen, die ook voor de consument gewoon te downloaden is.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Ik ben benieuwd wat precies. Ik heb voor dit model de "service package" geraadpleegd, een soort low budget servicemanual bestaande uit losse hoofdstukken. Ik zal daar nog eens in zoeken maar kan me niet herinneren dat tegengekomen te zijn.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Een harde schijf (zeker omdat Philips vaak Maxtor monteerde) heeft nou eenmaal een kortere levensduur dan de rest van het apparaat. In computers wordt een schijf doorgaans toch wel als user-servicable part beschouwd en in "professionelere" recorders zit deze zelfs vaak in een tray. In een auto zit meestal geen harde schijf.

Ik snap overigens niet waarom iedereen door blijft discussieeren alsof het zelf wisselen van een schijf niet mogelijk zou zijn. Tenzij ik gisteren gedroomd heb toen ik de servicedocumentatie en de p4c-site bekeek, is het dat namelijk wel.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Henk van den Hof beweert ten stelligste dat dit alleen kan met dat magische Compair programma wat je als consument niet mag hebben. Ik heb er zelf geen dus ik kan het niet controleren.

Zelf heb ik een dreambox als recorder. Je plaatst een schijf, kiest de formatteren optie in het menu en klaar ben je. Als je iets handiger bent kun je zelfs een schijf in een andere computer via het netwerk benaderen en gebruiken voor de opnames. Ik heb het beiden in gebruik (locale schijf voor opname en netwerkschijf voor archivering)

Zo hoort het. Zelfs als niet iedere willekeurige oma in staat zou zijn om de harddisk te wisselen in zo'n recorder dan moet het handige neefje het gewoon kunnen doen zonder servicetools.

Reply to
Rob

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.