Revisie Blaupunkt RTV 650

Hallo,

In verband met de problemen met mijn Philips videorecorder VR 967 wil ik mijn nog steeds werkende Blaupunkt RTV 650 voorzien van nieuwe onderdelen. De koppen moeten worden vervangen en in ieder geval de aandrukrol. Deze onderdelen zijn goedkoop te verkrijgen. Is de koppeneenheid gemakkelijk te vervangen?? Via Lejos wordt volgens mij alleen het bovenste gedeelte van de koppentrommel aangeboden.

Verder is het display niet helemaal duidelijk. De horizontale segmenten zijn duidelijk maar de vertikale niet meer.

Is het nog rendabel om deze recorder te renoveren? Hij heeft mij nog nooit in de steek gelaten. Maar hij is wel zo'n twaalf jaar oud. Ik heb tijdelijk een geleende Akai VS-J701 als vervanger.(prima beeld en geluid) Is dit wat?? Graag jullie advies. Alvast bedankt.

Yde

Reply to
Yde
Loading thread data ...

"Yde" schreef in bericht news:d4hcdj$1o0f$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

Ik ben geen specialist, maar is een nieuwe videorecorder niet goedkoper? Je koopt een stereo video met alles erop en eraan rond de 80 Euro...

Reply to
Marantz

"Marantz" schreef in bericht news:717b9$426cfc56$54f633c9$ snipped-for-privacy@publishnet.news-service.com...

Je

Goedkoper wel, maar beter?????? Die blaupunkts hebben een oerdegelijk (Panasonic) loopwerk, en veel scherper beeld dan de huidige meuk.

Die kop kun je gewoon monteren, alleen even kijken hoe de oude erop zat (kan op 2 manieren) Eraf halen is lastig zonder koppentrekker, maar soms gaat het ook wel zonder. Vooral niet forceren! En uiteraard wel even lossolderen........ Verder drukrol en eventuele snaren vervangen.

En als je toch bezig bent, even alle elkootjes in de voeding vervangen, mogelijk dat daar het vage display door komt. (geeft ook andere vage problemen)

Ben (die nog een rtv-750 voor dagelijks gebruik heeft)

Reply to
BenDeGek

"BenDeGek" schreef in bericht news:426d323f$0$154$ snipped-for-privacy@news.xsall.nl...

scherper

(kan

Bedankt voor je reactie. De elco's in de voeding zijn nog niet zo lang geleden vervangen wegens zeer slechte weergave die na een minuut of tien weer beter werd. (advies Maarten Bakker) Heb je voor het bovenste gedeelte van de koppentrommel een trekker nodig?? Wat is de kans dat dit zonder trekker lukt?

m.vr.gr

Yde

Reply to
Yde

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.