Reparatie afstandsbediening KTV (Sony RM-831)

Ik heb deze a.b. voorzien van een nieuwe laag geleidend materiaal aan de onderkant van de toetsjes. Hiermee is de werking van de toetsjes weer als nieuw: hiervoor waren ze slechts met stevig indrukken tot werking te bewegen (lees: electrisch contact te sluiten). Nu wil ik nog de toets opdrukken een beetje vernieuwen: iemand enig idee hoe dit het beste/fraaiste te doen is? Dank.

Reply to
Funprice
Loading thread data ...

Met je vraag kan ik je helaas niet verder helpen. Maar misschien wil je mij vertellen hoe je dat hebt gedaan? Ik ben zoiets namelijk ook van plan. groetjes

Albert

"Funprice" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@4ax.com...

Met welk materiaal heb je dat gedaan?

Reply to
A.Stolwijk

"A.Stolwijk" schreef in bericht news:434abd93$0$83194$ snipped-for-privacy@news.wanadoo.nl...

Ik heb dat ooit eens gedaan voor een stokoude Sony AB. Uit aluminiumfolie met een perforator rondjes gemaakt en die op de rubberen kontaktjes geplakt. Voor de meeste AB's zijn nog wel losse matjes te bestellen.

Maurits

Reply to
Maurits

Blijft dat wel lang zitten dan? of valt dat er na enkele weken weer af. met welke lijm lijm je zoiets?

greotjes albert

"Maurits" schreef in bericht news:434abe9b$0$746$ snipped-for-privacy@dreader2.news.tiscali.nl...

Reply to
A.Stolwijk

Met: 'Graphit 33', geleidende coating van: Kontakt Chemie. (CRC Industries Europe n.v. Belgium) 200 ml in een spuitbus voor 13,95 (!?) euro.

Ik heb eerst de onderkant van de toetsjes en de printplaat met de contactvlakjes gereinigd m.b.v. wattenstaafjes en spiritus. Daarna wat geleidende coating in een wijnglas gespoten, waardoor je een klein plasje krijgt onderin het bolle glas, waarna gemakkelijk met een wattenstaafje op de onderkant van de toetsjes een laagje in een of een paar keer (voor de dikte van de laag) is aan te brengen.

Het gebruikte glas was eenvoudig te reinigen met een warm sopje.

Ik heb ook (eerder) een poging gewaagd met (zoals ook iemand anders in deze nieuws groep meldt) het bevestigen van aluminium-folie, maar ondervond het goed kunnen lijmen als problematisch. De toetsjes zijn van een type rubber dat mogelijk lastig te lijmen valt (silliconen?: erg glad.) Hierna kwam ik op het idee van de grafiet, mede doordat het reinigen van de toetsjes zwarte wattenstaafjes opleverde.

Succes met je eigen hobby verrichtingen! ;>)

Reply to
Funprice

dank voor je antwoord! greotjes

albert

"Funprice" schreef >

Reply to
A.Stolwijk

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.