Ontstoren van

Hallo

Een thermostaat (bi-lame) in een mini-serre geeft heel wat storing op de TV en andere aparatuur als de contactpunten zich openen, niet bij het sluiten ervan. Zou dat op te lossen zijn door een condensator te plaatsen in parallel over die punten? En zoja, welke waarde moet die hebben? De spanning is 220 V en voed een lampje van 15 Watt. alvast bedankt William

begin 666 sig.jsp?pc=ZSzeb068&pp=ZS M1TE&.#EA`0`!`(#_`/___P```"'Y! $`````+ `````!``$`0 ("1 $`.VEF !#0`` ` end

Reply to
ngai moko
Loading thread data ...

Op Tue, 03 Oct 2006 08:47:42 +0200, schreef ngai moko:

Iets van 0,1uF bij 400V is doorgaans afdoende. Neem bi jvoorkeur wel klasse X2-typen, die zijn speciaal geschikt voor ontstoring. Zet eventueel nog een weerstand van 47 ohm in serie met de condensator (dan krijg je een zogenoemd snubber-netwerk).

Richard Rasker

--
Linetec Translation and Technology Services

http://www.linetec.nl/
Reply to
Richard Rasker

"Richard Rasker" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@linetec.nl...

TV

sluiten

over

Die weerstand in serie is noodzakelijk anders bakken de contacten aan elkaar. Gezien de kleine belasting zou ik voor 220 Ohm gaan. Dat soort RC-combinaties zijn ook in 1 behuizing te koop. Het wordt ook wel "Haarlemmer olie" genoemd.

Hans

Reply to
JT van Es

"JT van Es" schreef in bericht news:2c273$45222b6c$d52e5993$ snipped-for-privacy@news.chello.nl...

Jullie zijn allebij van harte bedankt voor de snelle respons, hierbij toch nog een laaste vraag: Die 220 Ohm, mag dat een zijn van 1/8 Watt ?

Reply to
ngai moko

"ngai moko" schreef in bericht news:eftbhk$23mj$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

parallel

Nee. Als ik in het Philips boek kijk mogen die kleine weerstanden maar 250V piek hebben. Voor jouw toepassing kom je aan 350V piek. Een 0,5 Wattertje kan 350V piek hebben en een 0,75 Wattertje 500 V. Ik zou voor twee 0,5 Wattertjes van 120 Ohm in serie gaan.

Hans

Reply to
JT van Es

"JT van Es" schreef in bericht news:3d1cf$45223aed$d52e5993$ snipped-for-privacy@news.chello.nl...

Erg bedankt Hans, we gaan er voor groet William

Reply to
ngai moko

Philips boek? Dan lig je toch 2 bedrijfsnamen achter voor de passieve componenten. Het is via BCcomponents inmiddels Vishay geworden. Maar de informatie in het boek zal ongetwijfeld weinig verouderd zijn, veel is er aan de weerstanden zelf niet veranderd. :-)

Zelf zou ik overigens liever voor een speciaal type weerstand gaan dat speciaal geschikt is voor hoge puls belastingen. Nu zal het bij deze capaciteit wel los lopen, maar ik heb al een 100 ohm 1W (type PR01) weerstand in serie met een 1U condensator op 230VAC stuk zien gaan bij inschakelen. Ik gebruik eigenlijk alleen nog maar AC01/02/03 (...) typen in dit soort toepassingen, die gaan daar nooit stuk.

--
Stef    (remove caps, dashes and .invalid from e-mail address to reply by mail)
Reply to
Stef

Het boek is van 1996. Het is wat behelpen als je met pensioen bent.

Hans

Reply to
JT van Es

en nog steeds een Nikhef email adres? Goede werkgever!

Grt, Folkert (wiens werkgever nog wel eens wat solid-state X-ray-detector projecten met Nikhef heeft gedaan)

Reply to
FJ

"ngai moko" schreef in bericht news:eft12u$1niq$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

Liever geen bijlages in deze groep aub. Het is meer bepaald geen binarie groep, dus zijn binaries (bijlages) niet welkom.

Reply to
hulpzoeker cq aanbieder

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.