JVC video: geen display / MN1220

Hallo,

Ik heb hier een JVC videorecorder, type HR-D210E. Hierbij deed het display het niet. Het bleek dat de -30V afwezig was. Er was een weerstand doorgebrand in de voeding. Dus weerstand vervangen. Nu werd er een IC vlak bij het display (MN1220) aardig warm. Deze zorgt volgens mij voor het opslaan van de zenders. Even wat printsporen gevolgd. De -30V voor het display gaat ook naar de MN1220 (afstemspanning) Op een gegeven moment werd de MN1220 niet meer warm en deed het display het weer.

Zou de MN1220 overleden zijn? Deze was misschien al slecht en heeft dus die weerstand in de voeding laten doorbranden.

Het lukt me in ieder geval niet meer om zenders op te slaan.....als ik op STORE druk en daarna op CH SET, dan heb ik gelijk weer ruis op het net ingestelde voorkeuzekanaal. Zenders zoeken lukt wel.

gr,

Arjan

Reply to
Arjan
Loading thread data ...

het

die

Best kans. Waarschijnlijk is er ook nog iets anders stuk (de weerstand was niet voor niets doorgebrand). Ik gok op een of meerdere verotte elko's. By the way, werd de weerstand trouwens niet warm?

Reply to
Me

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.