Extra signaal op kabel m.b.v. splitter en modulator?

Ik wil het TV-out signaal van mijn PC (of van een bewakingscamera of een salellietontvanger) inkoppelen in mijn kabelantennesignaal zodat ik op alle (drie) de TV,s in huis dit extra signaal op een vast kanaal kan ontvangen. Op een Forum

formatting link
kom ik onderstaand stuk tekst tegen, de methode lijkt goed, ik begrijp echter wel het hoe, niet het waarom van de door de schrijver geadviseerde truc om de splitter omgekeerd toe te passen. Wie weet waarom die splitter omgekeerd wordt toegepast?

Stukje tekst van de originele forumposter:

"Ik heb een axing avm 2 stereo modulator in gebruik, deze is het beste dan wat ik totnu toe aan modulators heb gezien. Bij Conrad kost deze 99 en bij een sat shop in odijk 88 euro nu is ook de manier van aansluiten belangrijk: De (scart) ingang aansluiten aan je MCE, alleen de uitgang van de modulator gebruiken, het doorlus verlies is te groot. Nu komt de truc, je neemt een (kwaliteits) splitter met f connector aansluitingen, dus 1 ingang en 2 uitgangen. De uitgang van de modulator verbind je met een UITGANG van de splitter, de andere UITGANG gaat naar de cai aansluiting. De INGANG van de splitter gaat naar een antenne versterker (liefst Hirschmann 20db, 80euro). je gebruikt de splitter dus omgekeerd van daaruit ga je naar een tap-off blok voor de aansluitingen naar de diverse tv's in je huis. Deze tap-off heeft bv 6 aansluitingen, de aansluiting met de meeste verlies db's gaat naar de kortste kabel, de minste db verlies naar de langste kabel. Eventueel schakel je net voor je tv tuner in de MCE nog een antenne versterker (de mijne staat op zolder, 25 m kabel dus)

noot: ongebruikte f-connector aansluitingen afsluiten met een schroefweerstand

Vergeet niet de modulator op een ongebruikt kanaal in te stellen, bv een die gereserveerd is voor Canal plus decoder (als je die niet hebt natuurlijk)

Op deze manier koppel je extra kanalen in, in je eigen CAI.

Bij mij is de kwaliteit perfect, op alle aansluitingen. neem wel kwaliteits spul (Axing, Hirschmann, f connectors en GOEDE dikke coax) en dus geen bouwmarkt rommel!"

Reply to
Paulie
Loading thread data ...

Deze slitter wordt "andersom" gebruikt om zo het antenne signaal en het signaal uit jouw modulator bij elkaar te koppelen. Er zij echter ook modulatoren waar je het binnen komend antenne signaal op doorlust. Daarom

"Paulie" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@e56g2000cwe.googlegroups.com...

Reply to
ik

Is er (technisch) verschil tussen een splitter en een inkoppelfilter?

Reply to
Paulie

Een splitter is passief en heeft geen idee van in- en uitgangen. Het maakt dus niet uit hoe je hem aansluit, maar in dit geval wil je twee signalen samenvoegen en niet splitsen, dus gebruik je het ding achterstevoren.

Reply to
Adrie K

Moet ik nu voor die omgekeerde toepassing een splitter met juist een hoge of een lage demping toepassen? Wat houdt die demping in, tussen en en uitgang of tussen beide uitgangen (in deze toepassingen ingangen)?

Reply to
Paulie

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.