bios chip

Hallo,

wie weet waar ik info kan vinden over de BIOS-chip:

GF 284118801 ( Dil met 32 pinnen)

Hij is van een P4 MoBo en moet geflashed worden maar ik zoek een tijdelijke reserve chip hiervoor. Flashen kan wel eens verkeerd gaan en dan is het MoBo dood.

Grtz CPK.

Reply to
MCK
Loading thread data ...

Als ik me niet vergis kan een 32 pins DiL Eprom van 256 kB (262.144 bytes) (2048 Kb = 2Mbit)

-- Moi

Ben

Reply to
Ben Doedens

Hoi Bert,

Dat kan best kloppen want hij is gebruikt als BIOS voor 2MB volgens de MoBo maker Je weet toevallig niet een alternatief type hiervoor ??

Vast bedankt voor je tip. Grtz CPK.

Reply to
MCK

Deze meneer kan een BIOS chip voor je programmeren.

formatting link

A.S. Kerkmeester Bikkershorn 13

9678 RH - Westerlee (GN) The Netherlands, Europe

('t Is toevallig bij me in de buurt)

Kijk maar eens bij hem op de site. Verder zul je 2 MB Flash Eproms gewoon in de electronicazaak kunnen kopen dacht ik. Of bij Conrad. Ik doe al lang niet meer in dat soort dingen. Ik ben al met de electronica als hobby gestopt de transistoren de buizen gingen vervangen.

-- Moi

Ben

MCK wrote:

Reply to
Ben Doedens

Hallo Ben,

Beetje ver hiervandaan ( Soest) :-)

Heb net een bios-flasher geleent die dit moet kunnen. Nu nog uitzoeken hoe eea werkt :-)

Nee, mijn leverancier kent dit hele type niet, kan er dus ook geen leveren. Het is een 2MB type dat weet ik inmiddels wel. De orginele bios gaat maar tot 40GB, nu is de H-disk gammel en wil ik er een

80GB inhangen. Juist dat gaat niet. hij herkent de H-disk niet. Flashen is de oplossing maar als het fout gaat ben ik ook mijn org. bios kwijt. Vandaar een reserve chip die het probleem moet opvangen.

Buizen komen weer helemaal terug !!! Kijk maar eens in de elektuur van deze maand. ECC op laagspanning !! Ik leerde ook nog die buizen berekening maar dat is al weer 23 jaar geleden. :-) Wij begonnen net met de torren uit te rekenen. Nu ben ik bezig met de microproc. een beetje te begrijpen ( AT90 en PIC's) Da's een heeeele klus :-) Maar het is hobby en beroep dus het blijft spannend.

in

niet

de

Reply to
MCK

Maar hij doet het ook per post. Het uitzicht wordt me nu belemmerd door bomen die nog in hun bladerkleed zitten, maar als ik 's-winters uit het raam van de computerruimte kijk, kan ik Westerlee zien liggen. Ik heb destijds de fout geflashte chip naar de man toegebracht en kon hem een dag later weer terughalen. Het moederbord is met een andere chip weer aan de praat gebracht. Omdat de chip, een Celeron 433 op S370 verloopbordje in een slot I mobo, ook niet op mijn P2B wilde starten, heeft de eigenaar een ander bordje met een PIII gekocht.

Dat zijn ze (vrijwel) allemaal.

Om welk type moederbord gaat het? Ik heb al diverse ASUS P2B borden van een nieuw BIOS voorzien, zodat ze nu max. 127 GB ondersteunen. De ASUS borden vanaf de P2B (Intel's 440 BX chipset) kunnen nu ook onder Windows worden geflasht. Geen probleem.

Ik ben in 1956 begonnen met knutselen aan radio's. En ben er in de zeventiger jaren mee gestopt. Het volstouwen van printplaten is toch niet zo leuk als het draadje voor draadje solderen. Laatste object, een ruststroomloze versterker uit Elektuur, werkt nog prima. Dat ding kan een hoop herrie leveren zonder er warm van te worden. In de vijftiger jaren nog een AM super gebouwd met de P-voet serie (de zgn. rode buizen) met regelbare bandbreedte. Maar toen werd op AM nog met een bandbreedte uitgezonden waarbij een weergave tot 9 Khz bereikt kon worden. Men heeft die bandbreedte later gehalveerd, fatsoenlijke weergave op AM is niet meer mogelijk. Ik heb die onderdelen nog steeds liggen.

-- Moi

Ben

Reply to
Ben Doedens

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.