Autoradio hikt, Blaupunkt Augsburg RCR87 RDS

Autoradiokenners,

Soms hikt de geluidsweergave af en toe op de FM Het lijkt alsof hij zich even "verslikt". Het is een Blaupunkt Augsburg RCR87 RDS 4x20W Laatst duurde het verslikken iets langer en ik kon horen dat hij heel even naar een andere zender sprong en weer terug. Ik heb er geen handleiding van dus is het wat moeilijk. Kent iemand dit 'gedoe' van die radio is het normaal?

Met vriendelijk groet

A. Stolwijk

Reply to
A.Stolwijk
Loading thread data ...

Meestal is dat de AF functie die probeert een andere (betere) zender te zoeken. Probeer die eens uit te schakelen en kijk of het verschijnsel zich dan nog voordoet. ruud

Reply to
Ruud Poeze

Alleen het nadeel is dan dat hij bij een lange rit niet automatisch van zender wisselt (dat wil zeggen zenders met hetzelfde programma).

Het punt is dat deze radio waarschijnlijk slechts één ontvanger heeft. Er zijn ook autoradio's die een tweede ontvanger bezitten die deze taak op de achtergrond uitvoert, en dan merk je van het omschakelen in principe helemaal niets.

Telefan

Reply to
telefan

Maar dat zijn er maar weinig hoor! Die AF kan je vaak per programma uitschakelen. Bij zenders die maar 1 frequentie hebben heeft dat zin, de radio zoekt naar iets wat er niet is. Maar het was meer bedoeld om uit te vinden waardoor het hikken komt, en ik denk daardoor. Het hikken is toegenomen, ook op andere ontvangers vanwege de veel vollere FM band. Ook de weersomstandigheden (condities) zijn nog wel eens een oorzaak. ruud

Reply to
Ruud Poeze

Ja dat dacht ik ook.

Ik vermoed dat de informatie naar welke zenders de radio kán zoeken, in de radio bekend is. Die informatie wordt toch per zender meegegeven met het RDS-signaal, dacht ik?

Reply to
telefan

Bedankt voor alle reakties! Ik zal eens proberen e.e.a. uit te schakelen heeft iemand misschien ergens een handleiding van deze radio?

Met vriendelijk groet

A. Stolwijk

"A.Stolwijk" wrote:

Reply to
A.Stolwijk

[...]

Soms staan die gewoon ergens op de site van de fabrikant. Heb je daar al eens goed gezocht?

Telefan

Reply to
telefan

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.