ultralyds renser

Hej. Jeg har som skoleprojekt f=E5et stillet en opgave hvor jeg har valgt at besk=E6ftige mig med en ultralyds renser. Jeg har s=F8gt en del rundt p=E5 nettet, og har fundet mange forhandlere af dem. Det jeg leder efter er dog i stedet en hjemmeside der beskriver maskinens virkem=E5de, da jeg har t=E6nkt mig at lave en selv, men er her lidt tvivl om hvordan s=E5dan en virker helt pr=E6cist. Har godt forst=E5et hvordan princippet virker, men er i tvivl om hvad der bruges til at s=E6tte rensev=E6sken i bev=E6gelse. Er det bare en h=F8jttaler der spiller ved en meget h=F8j frekvens? Det allerbedste ville v=E6re hvis nogle kendte en side med en beskrivelse til hvordan man laver sin egen hjemme ultralyds-renser. :D P=E5 forh=E5nd tak!

Reply to
jesperthygesen
Loading thread data ...

Google "ultrasound transducers" giver 792000 hits.

Mvh. BJ

"jesperthygesen" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@t23g2000yqt.googlegroups.com... Hej. Jeg har som skoleprojekt fået stillet en opgave hvor jeg har valgt at beskæftige mig med en ultralyds renser. Jeg har søgt en del rundt på nettet, og har fundet mange forhandlere af dem. Det jeg leder efter er dog i stedet en hjemmeside der beskriver maskinens virkemåde, da jeg har tænkt mig at lave en selv, men er her lidt tvivl om hvordan sådan en virker helt præcist. Har godt forstået hvordan princippet virker, men er i tvivl om hvad der bruges til at sætte rensevæsken i bevægelse. Er det bare en højttaler der spiller ved en meget høj frekvens? Det allerbedste ville være hvis nogle kendte en side med en beskrivelse til hvordan man laver sin egen hjemme ultralyds-renser. :D På forhånd tak!

Reply to
BJ 2620

Det er vist ikke så længe siden, at ALDI have en lille en på tilbud til under et par hundrede kr. Den virker i øævrigt udmærket til småting, urremme etc.

--
Med venlig hilsen
Karsten H. (7870)
 Click to see the full signature
Reply to
Karsten (7870)

Nå.

792'000 hits viser at du ikke kan finde ud af at bruge en søgemaskine.

Til Jesper:

Ultralydsrensere bruger piezotransducere til at eksitere/ryste væsken i renserens kar. Bl.a. Sharp og TDK laver sådanne transducere. Måske du kan finde nogle online datablade/dokumenter hos dem. Ellers har jeg vist et par gamle databøger. Piezokeramiske transducere er kendetegnet ved at kunne omdanne elektrisk energi til mekanisk bevægelse, og omvendt. Ligesom en højttaler og en mikrofon, men piezokeramik kan anvendes ved langt højere frekvenser. Piezokeramik anvendes bl.a. også til vandalsikre knapper/tastaturer, og til mikropositionering, hvor man ved hjælp af en spænding kan justere f.eks. en optisk fiber til fokus ud for en laserdiode. Hvis du er i nærheden af Kgs. Lyngby, er du velkommen til at kigge forbi og få en billig model jeg købte i Netto for nogle år siden. Jeg har aldrig fået den brugt. Jeg fik aldrig startet mit Transmogriffer-drille-projekt. :o/ Så har du noget at eksperimentere og demonstrere med, skille ad og fotografere. Den er hvid og lyseblå, og fylder ca. som 1,5 liter nougat-is. Den kan også sendes med posten. Ganske gratis i øvrigt.

/Bo.

Reply to
Bo Braendstrup

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.