Statisk RAM. Hvor store?

Hej.

Jeg skal bruge noget statisk RAM (eller FLASH RAM) med en størrelse på omkring 3MB. Hvor er det til at købe for penge i dag?

Mvh Kurt

Reply to
Kurt G
Loading thread data ...

"Kurt G" skrev i en meddelelse news:47121772$0$90271$ snipped-for-privacy@news.sunsite.dk...

Jeg glemte at sige, at de kun skal være på 8Bit i databredde!

Reply to
Kurt G

"Kurt G" skrev i en meddelelse news:47121772$0$90271$ snipped-for-privacy@news.sunsite.dk...

Jeg tror faktisk, at en chip med seriel data- og adresseinput vil være bedst, da jeg kun har 16 bit at adressere med, og det slår nok ikke til!

/Kurt

Reply to
Kurt G

Hvad med at bruge et alm. MMC-kort eller lign, de kører jo også serielt. Info om hvordan man snakker med disse billige moduler, er nemt at finde via Google.

Mvh Hauge

Reply to
Hauge

"Hauge" skrev i en meddelelse news:47123d62$0$15885$ snipped-for-privacy@dtext01.news.tele.dk...

Jeg er ikke helt klar over, hvad et MMC-kort er? Kan du kort forklare? /Kurt

Reply to
Kurt G

De små flash-kort man bruger i MP3-afspillere og kamera.

Mvh Hauge

Reply to
Hauge

Tak! Jeg kikker på det! /Kurt

Reply to
Kurt G

... også kendt som SD kort:)

formatting link

Det man har lyst til er nok at snakke med kortet i SPI mode fordi det er en meget simpel protokol som er nem at få til at virke på f.eks. en AVR.

Man kan få et 256MB SD kort til 45 kr hos SHG, selv om det virker enormt dyrt i forhold til at man kan få 4GB til 273,-

Reply to
Flemming Frandsen

Ikke helt, der er vist spændingen til forskel. Altså MMC kan køre i dimser med lav spænding, så kan man nok regne ud hvad SD er ;)

Mvh hauge

Reply to
Hauge

Bemærk at kort over 2GB er en anden protokol.... Jeg tror også de kører

4-bit, men er dog ikke sikker ;-)

/A

Reply to
Anders F.

Statik CMOS-RAM fås med 512kb pr chip (Bytewide) til alt fra 30 - 40 Kr og opefter. F.eks Conrad, Reichelt, Elfa, Elektronik-lavpris mm. Ligeså flashkresde som kan skrælles fra aflagte motherboards hvis du kan nøjes med en stak 128KB eller 256 KB kredse, men de fås i mange størrelser. Det er en mulighed hvis det er et privat engangsprojekt, dog skal en projektopgave eller eksamensopgave ikke baseres på genbrugsstationen.

Du er imho nok bedre tjent med at kigge på et standard flash-kort af den slags der bruges til digital-cameraer. MultiMediaCard er nævnt med du kan måske også bruge ar Secure Digital kort eller et CompactFlash-kort hvor interfacet i det store og hele svarer til en AT-bus harddisk.

Lad dit valg være baseret på dit behov for et fil-styresystem - om du kan eller vil implementere det, eller du bare skal kunne gemme en lang streng af data.

/Lars

Reply to
Lars Peter Larsen

Jeg glemte en detalje igår. Der fås også serielle Flashkredse i anselige størrelser. Det er måske mere interessant hvis det er et forholdsvist beskedent antal gange der skal skrives til kredsene.

/Lars

Reply to
Lars Peter Larsen

Jeg er efterhånden blevet overbevist om, at det skal være et standard flash-kort, det ser ud til at være ret nemt at arbejde med.

Tak til alle for jeres svar.

Kurt

Reply to
Kurt G

-så skal Du bare finde ud af HVILKEN standard :-)

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.