Spændingsdetector for 4V, problemer med zener diode r.

Hejsa

Der er 2 ideer til hvordan man kan g=F8re det, men problemet er hvordan zenere opf=F8rer sig.

L=F8sning 1 er en zener i serie med en lysdiode (og en modstand) L=F8sning 2 er en zener til basis p=E5 en transistor (+modstand), som driver lysdioden.

For under ca 5,6V vil de lede ved allerede 1V, dvs for l=F8sning 1 t=E6nder min lysdiode svagt ved 2,6V, derefter g=E5r den op til de 4V jeg har. L=F8sningen kan v=E6re en 3,3 eller lign. Sagen er den, at zenersp=E6ndinge= n er mindre ved lave str=F8mme (for 3,3V er den 2,3V ved 1 mA). Samme l=F8sning med 12V er uden st=F8rre problemer.

L=F8sning 2 vil altid v=E6re t=E6ndt indtil zenere af en hvis st=F8relse. 5= ,6V t=E6nder ved ~5V, men 9,1V zenere t=E6nder f=F8rst omkring det rigtige punkt. Jeg har endnu ikke en 3,3V men med min 2,8V zener har jeg lys ved 2,6V (1V over zenerdioden). Modsat, ved en passende zener virker l=F8sningen fint.

Er der nogle gode ideer til at f=E5 zenere til at virke ordentligt ved lave sp=E6ndinger og str=F8mme?

Det skal bruges til 3,6V batteri (der lader fint til 4V i den telefon der bruger samme model), som lades via en solcelle. Problemet er hvis brugeren ligger systemet til ladning flere gange og batteriet overlades. Derfor =F8nsker jeg en indikator ved fx 3,9 eller 4V.

Men problemet er zenere ved lave sp=E6ndinger og st=F8mme.

Sonnich

Reply to
Sonnich Jensen
Loading thread data ...

Sonnich Jensen skriver:

Skal det laves ordentligt finder du en speændingsreference (eksempelvis en MAX6100) og fører dens output til det ene input på en komperator. Det andet input på komperatoren føder du fra en spændingsdeler der sidder direkte på forsyningen.

Klaus

--
 Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet:
 Click to see the full signature
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Hejsa

Fylder for meget, jeg s=F8gte efter en lettere l=F8sning. Men du fik mig til at s=F8ge efter det rigtige denne gang, nemlig MicroChips TC54 serie

formatting link

Som jeg ser det, s=E5 TC54-2,9V, 2 modstande 100K og 33K vil virke (3,857V - lidt under max). 3 volts udgaven vil give mig lidt over 4V. Men det kan man altid lege lidt med :)

Sonnich

Reply to
Sonnich Jensen

¨ Har gået og tænkt lidt i de baner for nylig, altså det med at lade en li-ion celle med solceller. Så vidt jeg kan se ligger det svære i at undgå at aflade når der ikke er lys på solcellen. En spændingsdeler der måler på batteriet skal afbrydes når der ikke lades, så den ikke aflader. Og den skal kobles ind når der lades, men det skal gøres så der heller ikke aflades hvis der er så lidt lys at spændingsdeleren aflader mere en solcellen oplader.

Forestiller mig 2 solceller i serie (0.9V) og en booster til at lade én li-ion celle. Kunne være lidt lir med en landingsplatform til min minihelikopter der lader dens batteri med solceller når man lander på den. :-)

--
Ulrik Smed
Aarhus
Reply to
Ulrik Smed

en

en li-ion

at

ler p=E5

en skal

ades hvis

der.

den.

Problemet kan l=F8ses: du har solcellen, der fort=E6ller meget. Alt afh=E6ngig af din lader kan du med en modstand og en transistor styre dit overv=E5gningssystem. Jeg bruger en buck-boost og har derfor en lille optokopler p=E5, der styres af solcellen. Min overv=E5gning er derfor kun aktiv n=E5r der lades.

Solceller f=E5s ogs=E5 i 2V, dermed samlet fx 4V som er lettere at arbejde med.

Sonnich

Reply to
Sonnich Jensen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.