Skab røgudvikling - også lidt off topic

Jeg har til en præsentation brug for at skabe en lille lokal rødudvikling af kort varighed (måske 5 sekunder). Jeg vil meget gerne kunne aktivere det på afstand (1 meter) via et elektrisk signal. Konkret skulle størrelsen på røgudviklieren gerne være så lille som muligt (max en halv tændstikæske). Røgudviklingen må ikke være giftig.

Har nogen en god idé?

mvh

Lars Thomsen Nielsen

Reply to
Lars Thomsen Nielsen
Loading thread data ...

Lars Thomsen Nielsen skrev dette d. 18-11-2005 10:54:

Mon ikke folkene i modeljernbanebranchen (dk.fritid.jernbane.model) kan hjælpe, eller folk fra teater/film/event verdenen, men de er nok for store.

/carsten

Reply to
Carsten Holck

Du siger ikke så noget om hvor meget røg du ønsker eller om du selv vil lave udløseren. Men tøris kan da udvikle noget røg når det proppes i varmt vand; om det er nok må du selv vurdere. Anordningen til at udløse det må du så selv finde på; der findes jo næsten uendeligt mange løsningsmuligheder. :-)

Med venlig hilsen Preben

Reply to
Preben Mikael Bohn

Hej Lars

Jeg tror at i forretninger der sælger rekvisitter til tryllekunstnere og teater kan man købe noget pulver der udvikler røg ved forbrænding, ellers kan man finde opskriften på nettet. Til at tænde det med bruger du en lommelampepære hvor du forsigtigt har knust glasset, f.eks. i en skruestik, den tilslutter du til et batteri med et par tynde ledninger, der er kun en ulempe ved den slags detonatore, de virker kun en gang.

Mvh Max

Reply to
Max

Et stykke ståluld over et 9V batteri gør det samme...

/Nygaard

Reply to
Nygaard

Nygaard skrev dette d. 18-11-2005 12:04:

Og hvis det så dyppes i glycerin, mon det så ikke vil virke?

/carsten

Reply to
Carsten Holck

Og hvis man vil bruge dem flere gange, kan man bruge den "pære" der sidder i en gastænder.

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Hej Carsten

I mange røgmaskiner bruger man bananolie.

Mvh Max

Reply to
Max

"Max" skrev i en meddelelse news:437dc2e0$0$2096$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

Det var vist i "gamle dage". De fleste bruger en speciel røgolie, som sælges der hvor de sælger røgmaskiner. Kravet var at røgen skulle være ufarlig, det er den ikke med bananolie. Der advares flere steder mod dampene fra bananolie, f.eks. her

formatting link

Røgeffekter Anvendelse af tøris anbefales ikke. Risikoen for at få hudskader er stor. Det fortrænger desuden ilt, og der kan opstå ilttomme områder nær gulv. I stedet kan røgolier anvendes. Men kun røgolieprodukter leveret med leverandørbrugsanvisning, som kan godtgøre stoffets ufarlighed. Bananolie kan fx ikke anvendes, da det bærer mærkningen "undgå indånding af dampe".

Reply to
Allan Soerensen

"Max" skrev i en meddelelse news:437dc2e0$0$2096$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

Ja, i gamle dage, men problemer med at nogle røgmaskiner havde en uønsket effekt som flammekaster pga for høj temperatur..

Moderne røgvædske er glykolbaseret..

En model kunne være at bruge f.eks en 5W effektmodstand nedsænket i røgvædske... En kraftig strøm gennem modstanden varmer røgvædsken op til det punkt hvor den fordamper..

Lars: hvis du smider en mail med din adresse kan jeg sende en sjat røgvædske til dig med posten, hvis du vil afprøve løsningen..

snipped-for-privacy@gmail.com

/peter

Reply to
Q

T=F8ris p=E5 t=E6ndstik=E6skest=F8rrelse ??? :-) hvor f=E5r man det, vi k=F8ber det som "pastiller" der er tykkere og i 1=BD kilo's poser :-).

Reply to
klaro

Tak for tilbudet, men det er ikke nødvendigt. Jeg har fået noget væske af den slags som bruges i diskotektsrøgmaskiner. Jeg har netop afprøvet noget af det og det virker!!! Jeg hældte 1 dråbe (!) i en aluform til et fyrfadslys og tændte så stearinlyset nedenunder. Det gav en røgudvikling i ca 20 sekunder, hvilket er rigtigt fint for mig. Problemet for mig er nu blot at få væsken varmet op uden brug af ild. Der er nævnt noget med at sende en kraftig strøm gennem en lille modstand, som derved varmes hurtigt op. Kan jeg bruge et 9 volts batteri og i så fald hvilken modstand skal jeg så bruge. Efter at have set testen med lyset som varmekilde er jeg overbevist om at opvarmningen skal ske meget hurtigt, dvs. jeg har brug for en nærmest rødglødende modstand. Jeg forestillede mig så at klæbe lidt vat eller lignede på modstanden og så fugte dette vat i røgvæsken og så sætte strøm gennem modstanden. Hvad type modstand kan klare det?

Håber nogen kan hjælpe elektronik-novicen det sidste stykke på vejen.

Lars

Reply to
Lars Thomsen Nielsen

"Lars Thomsen Nielsen" skrev i en meddelelse news:437e3e76$0$41142$ snipped-for-privacy@news.sunsite.dk...

hvis du laver dig en lille skål og vikler en modstand af konstantantråd og smider ned i har du en hurtig opvarmlig modstand. det er nok det letteste. man kunne tage en ptc modstand og sprøjte væsken på når man skal have røg. besværlig løsning. konstantantråd er noget ståltråd med en høj og konstant modstand. jerntråd kan også bruges. men det er ikke lige så godt. i en pansret bil har man en beholder til koncentreret kølervæske som ledes ud i udstødningen i tilfælde af angreb. blot for at lave røgslør. meget effektivt.

Jacob

Jacob

Reply to
Jacob

Hej Lars

Hvis du har er RENSLET (ståluld med sæbe) i køkkenet, så prøv at hælde lidt af væsken på det og sæt et 9 volt batteri til i enderne.

Mvh Max

Reply to
Max

Hvad med:

formatting link

Reply to
Flemming Frandsen

Fx .

Ellers har skadedyrsbekæmpere røgpatroner, der danner ufarlig røg til sporing af utætheder i kloaksystemer, og skorstensfejere har røgpatroner til at spore utætheder i skorstene etc. En smule pulver fra en patron er sikkert nok til at give røg i 5 sekunder.

-- TA

Reply to
TA

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.