Pasta til SMD Montering, eller alternativ måde

Hej jeg har et spørgsmål som jeg håber nogle her kan svare mig på.

Jeg har aldrig arbejdet med SMD komponenter før, men er blevet nød til det i forbindelse med et projekt hvor jeg skal bruge nogle WS2812 SMD RDB L ED Dioder. Der er bare simple 5 benede RGD Dioder plus en kondensator jeg skal have p å nogle små print som så skal forbindes i serie. Men alt hvad jeg ser på nettet om SMD montering gør de brug af en skabe lon lidt som Silketryk for at fordele SMD Pasta'en på den rette kontakt p unkter.

Mit spørgsmål er er det ikke andre måneder man kan gøre det på. Evt have det i en lille sprøjte og lige trykke lidt på ud på steder d et nu skal bruges. For mig i mit tilfælde er det kun lige 8 kontakt punkt er jeg skal bruge det på. Så synes det er lidt meget at få lavet så dan en skabelon bare for det. Og så evt varme det i ens normale ovn efterfølgende.

Er dette muligt eller er det pasta for tykt flydende til at kunne presses i gennem en sprøjte ?

Jeg er bla fundet over dette med ved ikke om det vil kunne bruges.

formatting link
item4177466f72

Håber der er nogle der evt har nogle gode fif.

Reply to
Kim Jørgensen
Loading thread data ...

Den søndag den 3. november 2013 12.37.26 UTC+1 skrev Kim Jørgensen:

.

l det i forbindelse med et projekt hvor jeg skal bruge nogle WS2812 SMD RDB LED Dioder.

på nogle små print som så skal forbindes i serie.

belon lidt som Silketryk for at fordele SMD Pasta'en på den rette kontakt punkter.

det nu skal bruges. For mig i mit tilfælde er det kun lige 8 kontakt pun kter jeg skal bruge det på. Så synes det er lidt meget at få lavet s ådan en skabelon bare for det.

igennem en sprøjte ?

=item4177466f72

du skal bare bruge en loddekolbe,spids på 1-2 mm er godt nok. og gerne me get tyndt loddetin ,som du sikkert kan købe i små mængder , Lod en smule tin på den ene ø..sæt dimsen ned og varm tinnet op til d imsen sidder lidt fast..lod den i den anden ende ,og lod den første ende igen med nyt tin. Og hvis du har en sprøjte med tinpasta ,som kan købes allevegne,så g ør du netop som du skriver ;pres en smule på hver loddeø sæt dims p å øerne og så varmluft over det hele. men det er betydelig sværer a t bare gøre end at bruge en loddekolbe og tin på gammeldags maner alex

Reply to
Alex

"Kim Jørgensen" skrev i meddelelsen news: snipped-for-privacy@googlegroups.com...

Hej jeg har et spørgsmål som jeg håber nogle her kan svare mig på.

Jeg har aldrig arbejdet med SMD komponenter før, men er blevet nød til det i forbindelse med et projekt hvor jeg skal bruge nogle WS2812 SMD RDB LED Dioder. Der er bare simple 5 benede RGD Dioder plus en kondensator jeg skal have på nogle små print som så skal forbindes i serie. Men alt hvad jeg ser på nettet om SMD montering gør de brug af en skabelon lidt som Silketryk for at fordele SMD Pasta'en på den rette kontakt punkter.

Mit spørgsmål er er det ikke andre måneder man kan gøre det på. Evt have det i en lille sprøjte og lige trykke lidt på ud på steder det nu skal bruges. For mig i mit tilfælde er det kun lige 8 kontakt punkter jeg skal bruge det på. Så synes det er lidt meget at få lavet sådan en skabelon bare for det. Og så evt varme det i ens normale ovn efterfølgende.

Er dette muligt eller er det pasta for tykt flydende til at kunne presses igennem en sprøjte ?

Jeg er bla fundet over dette med ved ikke om det vil kunne bruges.

formatting link

Håber der er nogle der evt har nogle gode fif.

Hej Kim Jeg bruger en tandstikker til at lægge lidt pasta på loddestedet... og så med forsigtighed lodde med en termostatkolbe, i mens man holder komponenten på plads med en tynd pincet.

Pasta kunne du købe ved

formatting link
koster 3.37$ det værste er ventetiden.. ;-)

mvh Preben

Reply to
Preben

Enig. Til engangs projekt er en almindelig loddekolbe ganske fint. 0402 modstande og stik/kredse med 0.5mm pitch kan godt, med lidt øvelse, loddes med almindelig loddekolbe og en rolig hånd.

Vær opmærksom på det er en yderst lille mængde loddetin der skal til. Det kan være en god idé at have en lille lup på 8-10x forstørrelse til at kontrollere lodningen bagefter - om der er tin og forbindelse hvor der skal være og ikke der hvor der ikke skal være. Sugetråd kan bruges til at tage overskydende tin væk med, hvis nødvendigt.

Mht. valg af spids, er det lidt en smagssag. Vores loddedame i firmaet foretrækker en relativ stor spids til selv meget små komponenter. Jeg selv foretrækker en lidt mindre spids, men ikke de helt tynde. De helt tynde spidser er ikke super gode til at lede varme til loddebadet og loddearbejdet kommer meget nemt til at tage alt for lang tid.

Køb evt. en stak 0805 modstande til at øve dig med inden du går rigtig i gang. Hulprint med baner er fine at prøve sig frem på. Modstande og testprint koster ikke mange ører og er billigere at smide væk end LEDs og rigtige print.

Hvis ikke du har det, kan en flus pen også være nyttig - især hvis det er print der har ligget lidt så lodbarheden er nedsat. Det er dog ikke en ultimativ nødvendighed da dit tin formentlig også har lidt flus i sig.

- Lars

Reply to
Lars Kristensen

7$ det

det meste er vist flux..detkaldes jo ofte loddepasta.. Hvis det var loddetin, ville jeg forvente at der stod om det var tin bly el ler sølv iblandet ..ikke.. og de jeg kiggede på skrev ikke noget om tin ..men tak for linken alex

Reply to
Alex

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.