opladning af nyt produkt

Jeg har lige modtaget en robotstøvsuger, som skal oplades før brug. I brugsanvisningen står, at den skal lades i 12 timer første gang. Der står også at opladning afsluttes automatisk og indikeres med et par bip, samt at indikatoren lyser istedet for at blinke. Nu har den så stået til opladning i nogle timer og har bippet samt giver signal for færdig opladning, men der mangler jo lige 10 timer før de 12 er gået.

Lader den overhovedet videre nu? Er ladekredsløbet ikke netop for at undgå overladning konstrueret, så den holder op med at lade, når der er fyldt nok på.

Det er NiMH 14,4v 2,5 Ah batteri, der sidder i den.

Det er forøvrigt kun i den danske manual, at der står det med første gangsladning - er det bare en gammel myte, der lever videre?

--
Leonard
Reply to
Leonard
Loading thread data ...

Næppe. Man kan lade NiCd batterier med 1/10C i længere perioder uden at de tager nævneværdigt skade. Mange gamle opladere var bygget på den måde, og det tager så typisk 12-14 timer at oplade batteriet helt. Længere opladetid lader ikke batteriet yderligere; men skader altså heller ikke.

De fleste moderne opladere benytter en væsentlig større ladestrøm, så batteriet kan lades hurtigere op og derfor er man nødt til at stoppe opladningen når batteriet er ladet fuldt op for at undgå at ødelægge det.

Normalt; men de billige 1/10C laderes sælges stadigvæk rundt omkring.

Formentlig.

//michael

--
Using Opera's revolutionary e-mail client: http://www.opera.com/mail/
Reply to
Michael Thomsen

Ja til det sidste, da det for det meste var beregnet på ældre typer NiCd akku'er og ladere uden automatik.

Hvis indikatoren lyser grønt, kan du trygt starte den, og den vil give et par velfornøjede, små grynt fra sig og begynde sin færd frem over gulvene. Husk at bevare tilslutning til laderen, så maskinen selv kan finde hjem i dock for genopladning.

Den tager ikke skader af at stå med opladning på, selvom den lyser grønt på startknaoppen.

Men til at begynde med skal du såmænd nok være så facineret af dens måde at optræde på, at du bliver hængende. Vær opmærksom på steder, hvorunder den kan kile sig fast. På et tidspunkt giver den fortabt og kobler sig i dvale indtil, du befrier den.

Er der under driften ting, den bliver utilfreds med (glemmer at tømme den, rense børster og eller genmontere dem, så skal den nok lade dig det vide - på 3 forskellige sprog.

Jo, en herlig fætter at stifte bekendtskab med - log den hiver mere møj og støv op af tæppet, end du havde drømt om. :-)

--
Ha' det rart
Karsten H. (7870)
 Click to see the full signature
Reply to
Karsten

Så avanceret er den ikke, laderen skal tilsluttes manuelt i et stik.

Jeg blev nu ikke helt så imponeret over den, havde faktisk svært ved at se på mit ellers ret så beskidte trægulv, at den havde kørt der. Kunne dog konstatere at den havde fyldt skidtboksen ret godt op, så noget har den da suget :-)

--
Leonard
Reply to
Leonard

Ja, det minder lidt om at fjerne rust fra bagskærmen med en støvsuger. Det, der ikke blæser af i fartvinden kræver mere arbejde, end små maskiner kan levere. Men så længe, der er nullermænd i posen, har den vel passet sit job. De små selvkørende gør jo ikke hovedrent, men kan måske vedligeholde det :-)

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Så er det ikke helt det samme produkt, vi taler om. ;o)

--
Ha' det rart
Karsten H. (7870)
 Click to see the full signature
Reply to
Karsten

Leonard skrev:

Det kan hænde at batteriet bliver modtagelig for mer-opladning efterhånden som det køler ned :-/

--
Armand.
Reply to
Armand

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.