Howdi,
I føtex kunne man vælge at købe en hurtiglader (vist 1 time) eller langsomlader. Jeg købte langsomladeren, aht. batteri-levetiden da jeg mindes at det er sundest for genopladelige batterier. Korrekt?
Howdi,
I føtex kunne man vælge at købe en hurtiglader (vist 1 time) eller langsomlader. Jeg købte langsomladeren, aht. batteri-levetiden da jeg mindes at det er sundest for genopladelige batterier. Korrekt?
Master Fat Bastard wrote in news:gibp3d$gol$1 @news.motzarella.org:
Ja og nej, Li-Ion og NiMH batterier kan ikke tåle lang tids opladning med (selv en lille) fast strøm. De bør oplades med en oplader, som finder ud af hvornår cellen er ladt helt op (f.eks. negativ delta V eller temperatur- stigning).
Hurtig-opladere er nødt til at bruge en eller begge af de metoder for at hindre overopladning (eller ender det med at cellen sprænges), derfor er hurtig-opladere faktisk OK til moderne typer opladelige batterier.
NiCd celler (dem er der vist ikke mange som stadig bruger) kan så vidt jeg husker holde nærmest uendeligt til opladning med under 1/10 C.
Mvh. NKJ
Niels Kristian Jensen wrote, On 12/17/08 10:12 PM:
Men der står jo at de er til NiMH på alle nye opladere. Hvad så?
OK eller godt eller dårligt?
Hvad er C? Celcius? Der mangler noget. Giver ikke mening.
C = kapaciteten på batteriet..
Dvs. ved 2300 mAh er 1/10C = 230mA
En gylden regel er at man oplader med 1/10 af kapaciteten på batteriet i 14 timer. = 40% tab.
/Hauge
Capacity i Ah. Man plejer at sige at NiCd skal oplades med en strøm svarende til 1/10 af kapaciteten og så skal opladningen finde sted over en periode på 12-14 timer.
Har du f.eks. en NiCd-akkumulator på 4Ah (det har jeg), så skal den lades med 400mA over 12-14 timer. Jeg bruger min laboratoriestrømforsyning og indstiller strømbegrænseren på 400mA.
-- Mvh Jesper Poulsen
Jesper Poulsen skriver:
Coulomb ?
Klaus
-- Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet:
Nej, det er ikke ladningen. Det er kapaciteten. Læs min forklaring på et opladningsforløb af en NiCd-celle.
-- Mvh Jesper Poulsen
Det lyder lidt hjemmestrikket.
Eneste SI-enhed med betegnelsen C er coulomb som bruges til måling af "elektricitetsmængde", 1 C = 1 A*s.
-- Venlig hilsen/Best regards Erik Olsen
Men er dog samme forklaring jeg fik i komponentlære på elektroniktekniker-uddannelsen.
Mvh Hauge
Så mangler der lidt i den forklaring.
Elektricitetsmængde er det samme som ladning i en kondensator og aktuel ladning i et opladeligt batteri. Kapaciteten af et opladeligt batteri er den største elektricitetsmængde det kan indeholde. Alle måles som strøm gange tid, og SI-enheden er coulomb = ampere gange sekund. Enheden Ah (amperetimer) er 3600 A*s = 3600 C.
-- Venlig hilsen/Best regards Erik Olsen
Citat: __ Common AA batteries (penlight-size) have nominal charge capacities (C) ranging from 1100 mA·h to 2900 mA·h at 1.2 V, ___
Læg mærke til (C), er dog godt klar over at wiki ikke er bedre end den der skrievr det, mæehn...
Mvh Hauge
Der er ikke tale om en SI-enhed, men derimod en variabel. I er variablen for DC-strøm i beregninger og C er variablen for en akkumulators kapacitet.
-- Mvh Jesper Poulsen
ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.