Omformerstik fra USA til DK

Hej,

Jeg skal bruge nogle adpatore der kan lave et USA strøm-stik (2 flader) om om til DK strømstik

Stømforsyningen virker fra 100-250v. så der er ingen problemer.

Hvor købes det billigt ? ca 100 stk.

--
mvh. Hans-Henrik Andresen
------------------------------------------
 Click to see the full signature
Reply to
Hans-Henrik Andresen
Loading thread data ...

Hej

RS, varenummer 211-0288

Mvh Max

Reply to
Max

"Hans-Henrik Andresen" skrev i en meddelelse news:c4u2m3$16vi$ snipped-for-privacy@news.cybercity.dk...

Hvis de skal anvendes mere permanent her i endten DK eller andre steder i Europa, skal du nok klippe amerkanerstikkene af og montere danske eller andre EU-godkendte stik. Det kan måske også betale sig at udskifte hele netledningen med færdig-fremstillet netledning med godkendt netstik. Det er færdigstøbte stik, der kan bruges overalt i Europa.

Desuden skal apparaterne være "C"- mærkede i henhold til lovgivningen i EU (uanset om det er til proffesionel- eller konsumsalg), og du kan risikere at skulle tage hele det solgte vareparti retur og bringe forholdene i orden i henhold til lovgivningen.

Amerikanske netstik er ikke godkendte i Europa og da slet ikke til 230 V~, så præmien på din produktansvarsforsikring bør også være betalt rettidigt.:-).

Havde det drejet sig om et antal på f.eks. 2-10 stk. havde der måske ikke været den store anledning til panik - og måske sker der da heller ikke noget de apparater, der stadig har amerkanerstik - i hvertfald ikke før der indtræffer en forsikringsbegivenhed, hvor der efterfølgende kan gøres regres mod.

Det er ikke fordi jeg vil være lyseslukker, men det er altså ikke nemt. Og de relativt få kroner + lidt arbejde for at udskifte netledningerne koster, kan man spare sig en masse "ulykker"

--
Med venlig hilsen
Karsten H. Jensen.
Reply to
KHJ

Husk at apperatet skal være CE mærket inden du tilslutter det lysnettet.. specielt hvis det er noget du har importeret og planlægger at videresælge. du kan læse mere om det på

formatting link
og søg under ce mærkning

Mvh. René Andersen

Reply to
René Andersen

Desvære er det ikke bare et stik, men 2 ben der går ud fra strømforsyningen.

/HHA

om

er

at

noget

regres

koster,

Reply to
Hans-Henrik Andresen

news:c5eajk$8v5$ snipped-for-privacy@news.cybercity.dk...

strømforsyningen.

Så kan du lige så godt forberede dig på at modificere det og så montere en godkent netbrønd beregnet for de moderne apparatstik, der sidder på faktisk al ting nu om dage.

Det kan være, at du er så heldig, at udskiftning ikke medføre særlig meget forandring, da en netbrønd til apparatstik vil fylde ca, det samme, som et amerkanerstik.

En anden ting ved amerkanerstik, som du nævner det med et han-stik monteret på chassis, er sikkert, at det ikke er sikret mod berøringsfare, sådan som en netbrønd er det - altså hvor du under ingen omstændigheder kan få fingerne i berøring med spændingsførende stikben etc.

Det kan godt være, at et par kapitler af stærkstrømsregulativet ville være udmærket sengekantlæsning.

--
Med venlig hilsen
Karsten H. Jensen
Reply to
KHJ

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.