Kan en elektrolyt bilve for gamel ?

Vi har en del frekvens som har kørt for et ½ år siden. Nu har de så stået spændingsløse i 6 mdr. der er så opstået en snak om at de konsensatore der sætter spicelt i HF delen kan være "tøret" og de skulle så resultere at noget af efekt elektronikken skulle gå op i røg. Kan det passe eller er der nogle der driver gæk med os ?

På forhånd tak Søren Christiansen

Reply to
Søren Christiansen
Loading thread data ...

Hej

Lyder meget sandt, men om lige ½ år kan gøre det tvivler jeg nu på, men komme igen an på hvor varmt de har stået...

kan ikke lige huske hvordan det er tommelfingereglen er.. men noget med hæver du temperaturen x grader ½vere du levetiden på kondensatoren (lytter)

Kasper

Reply to
Repzak

"Søren Christiansen" skrev i en meddelelse news:4294dd97$0$664$ snipped-for-privacy@dread16.news.tele.dk...

Jo elektrolytter kan bliver for gamle. men der slipper ikke røg ud af dem normalt. de mister bare noget af deres kapacitet. En elektrolyt tørrer ikke ud på ½ år. så skal den have ligget ved en ekstrem høj temperatur. normalt bruger man ikke elektrolytter til HF. det er de slet ikke hurtige nok til. sæt strøm til skidtet. så burde det virke.

Jacob

Reply to
Jacob

Levetid for elektrolytkondensatorer kan være 10 år ved 60 grd. omgivelse. Med 100% belastning.

Prøv at kigge i databladede ved div. leverandører.

Men det er ikke nødvendigt for at få bevis for at dine elektrolytter har overlevet. Medmindre de har været opbevaret ved 100 grd. C eller derover. Med hård belastning. Så er det selvfølgelig noget andet.

Der er forskel på kvalitet og specificationer.

Kig f.eks. hos ECC eller Rifa.

Hvad mener du forresten med den første sætning.?

Mvh. Jørgen

Reply to
Jørgen Rasmussen

Og så kort som 1000 timer ved 105° (for 105° komponenter), det går meget stærkt ned af bakke med høj temperatur.

Men lagertid er som regel meget lang, 6mdr bør ikke være noget problem, hvis de ikke har ligget på et fugtigt pulterkammer - men så kan det ses.

Komponenter kan sagtens være mere end 6mdr gamle når de leveres som nye. ....

Det tænkte jeg også lidt over ?

/carsten

Reply to
Carsten Holck

stået

der

(lytter)

Nu har jeg kendskab til små forstærkere der har kørt med samme lytter siden

80 og har ikke vist problemer, forstærkerne melder at de lukker ned når tempen i kassen er over 70 grader og det er da sket nogle gange. Så det lyder mere som "fattigmands" andenrangs lytter. ½ års levettid er for lidt.

Mvh Klavs.

Reply to
Klavs Rommedahl

Supplement til Klaus

Der har vi faktisk hele problemet. Det bedre, at lytterne er i drift fremfor at ligge på en hylde inaktive. De fleste lytter er mærket max 80° C. Til varmere forhold til 105°C. At en forstærker "lukker ned" ved temperatur på 70°C. og derover skyldes vel normalt ikke lytterne.

--
Med venlig hilsen
Karsten H. Jensen

Stadig med hang til det analoge
Reply to
Karsten H. Jensen

fremfor

temperatur

Uha uha, jeg skulle måske have sagt vi lukker forstærkerne ned ved 70 grader, ved hjælp af en termoføler. Når tempen så igen er faldet til omkring

55 starter de op igen.

Mvh Klavs.

Reply to
Klavs Rommedahl

Det lyder mere dækkende. Jeg selv har en transciever med hele 3 funktioner, der uafhængig af hinanden starter en tangtial-ventilator op: Hvis PS bliver for varm, hvis PA bliver for varm eller afstemningsfilter. Så det er blot med modsat fortegn i forhold til at starte en blæser. Dog er der også mulighed for, at hvis strøm i PA og dermed er årsag til for meget varme, lå lukkes den også ned indtil effektgrænsen ikke overskrides. Det kan da kaldes at gå med livrem og seler.:-)

Reply to
Karsten H. Jensen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.