I2C bus

"niels" skrev i en meddelelse news:44c139cf$0$12613$ snipped-for-privacy@dread14.news.tele.dk...

hvor

at

Bruger du deciderede I2C kredse eller er I2C interfacet lavet i software på

2 almindelige portben på CPU'erne ? I så fald hvordan er spændings niveauerne (og hvad er hysteresen ) for lav og høj bit/clock?

mvh JBH

Reply to
JBH
Loading thread data ...

Hej

Jeg har nogle spørgsmål angående en I2C bus som jeg bruger i en maskine hvor den styre flere PIC'er som via PWM styrede nogle DC-motorer. Jeg har det problem at der kommer en del støj ind på bussen, så jeg har været nød til at sænke bushastigheden til få KHz for at få det til at fungere bare nogenlunde.

Jeg har derfor følgende spørgsmål:

Hvordan undgår jeg bedst støjen, ved at føre clock og data ledningerne i en skærmet ledning, eller i et fladkabel alene lige ved siden af hinanden, eller med en stel leder imellem ?

Hvad med pull-up modstand hvor stor bør den være for at give den højeste clock hastighed, jeg bruger i øjeblikket 2 Kohm ?

Hvordan bør jeg føre bussen rundt, som en lang kæde med pull-up i den ene ende, jeg har i øjeblikket delt den på midten og ført hver sin ende rund til PIC'erne og terminert med 4 Kohm.

Mange hilsner

Niels

Reply to
niels

Prøv at søge på Google på I2C og interface til pc, der er mange versioner der kan køre _mange_ meter. De bruger konstantstrømsgeneratorer i stedet for modstande. Kan ikke lige kaste en link her og nu, men fandt det for et stykke tid siden, da jeg skulle bruge et sådan interface.

Mvh Hauge

--
For at verificere afsenderen af dette indlæg kan du klikke her:

På samme domæne som afsenderen af dette indlæg, ses headerne.
Reply to
Hauge

Både PIC'erne 16F88 og hovedprocessoren LPC2214 er "født" til I2C bus.

mvh Niels

Reply to
niels

niels skrev:

gs

us.

Jeg ville nok smide en 2632 i den ene ende og en 2631 i den anden og s=E5 k=F8re med ballancerede signaler. Der ud over b=F8r der sidde filtre imellem alt hvad der er fra cpu til motor.

Reply to
klavs

Jeg ville nok smide en 2632 i den ene ende og en 2631 i den anden og så køre med ballancerede signaler. Der ud over bør der sidde filtre imellem alt hvad der er fra cpu til motor.

Hvad slags filter tænker du på--Ferit perler ? mvh Niels

Reply to
niels

niels skrev:

Kommer an på frekvensen af dit PWM signal ville jeg skyde på.

Reply to
Anders B

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.