Hvor finder jeg DC spoler ??

Skal bruge nogle spoler til et CLC filter i en forstærker, værdien på spolerne skal ligge omkring 2 mH, og DCR så lav som overhovedet muligt - gerne i 0,1 ohm-området - nogle der ved hvor jeg finder sådanne spoler til en fornuftig pris ?? Jeg er bevidst gået uden om delefilterspoler med kerner, da jeg er bange for at de alt for let går i mætning når der er DC der skal igennem dem. Jeg skal trække mellem 2 og 4 ampere gennem hver.

mvh. Hans Buhl Houmøller

Reply to
Buhl
Loading thread data ...

Hvad med delefilterspoler uden kærner? Fra f. ex.:

formatting link

Mvh Villy

formatting link

Reply to
Villy Jensen

Har undersøgt det, men de "almindelige" har simpelthen for høj DCR - eks. har en 2,2 uF med 1,4 mm tråd en DCR på 0,49 ohm, hvilket betyder mere end 2 volt spændingsfald i mit tilfælde :( Jeg leder efter noget i området af 0,1 - 0,2 ohm.

Mvh. Hans

Reply to
Buhl

DC? Hvor skal du bruge det CLC filter? I powersupply? At lve dem med lav DCR er ikke et problem, men du har åbentbart specielle krav? Giv lidt mere info, evt diagram, så skal jeg regne lidt på det. Erik

Reply to
Erik Rasmussen

"Buhl" skrev i en meddelelse news:4271ea16$0$658$ snipped-for-privacy@nntp04.dk.telia.net...

2

Hvorfor ikke vikle selv ?..

Du køber et læs lakeret kobbertråd i en tykkelse, du mener er passende og begynder at vikle det op på en passende spoleform.. Når du rammer den rigtige induktans er det bare at dyppe den i en gang lak og starte på den næste ( husk at tælle viklinger )..

Kobbertråden kan du f.eks få hos Elfa, eller hos et elektroværksted Du kunne f.eks prøve Aalestrup Elektro eller Nordelektro, begge steder renoverer de elmotorer, men om de vil sælge tråd i løs vægt aner jeg ikke..

Spoleformen kunne f.eks være en klump nylon, som du lige drejer af..

Alternativt kan de fleste firmaer, som laver trafoer også vikle en spole til dig..

Hvad er du egentlig ved at bygge nu ?

/p

Reply to
Q

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.