Hjælp til at "forstå" kredsløb

Hejsa,

Jeg har et temmeligt simpelt kredsløb:

+12V ----- 680Ohm ----- LED> -+-- Signal | GND ----- KONTAKT (MOMENT) --+

(copy-paste til Notepad el.lign.)

En tegning af det kan ses her.

formatting link

Det er et diagnose-kredsløb, der får en LED til at flashe med bestemte koder, efter at kontakten har været sluttet ca. 3. sek.

En lignende værktøj kan købes, og manualen til det kan evt. ses her:

formatting link

De to ting gør nøjagtig det samme, og fungerer på samme måde, med at holde kontakt nede osv.

Forskellen er blot at det øverste kredsløb kræver +12V, stel og diagnosebenet, mens det nederste færdige produkt kun kræver diagnoseben og stel.

Jeg kunne forestille mig at sidstnævnte var bygget nogenlunde sådan her:

GND --+-- KONTAKT (MOMENT) --+-- Signal | | +--

Reply to
Frank Hansen
Loading thread data ...

Sansynligvis er diagnosebenet et bidirektionelt ben, med en pull-up til 12V. ECU'en detekterer så når du kortslutter signalet, og bruger dette (og at benet går højt igen) som indikation til at den skal begynde at morse med f.eks. 5V ud på benet.

Hvis den kun kører open-collector til GND, vil den nederste ikke kunne fungere uden et indbygget batteri.

Mvh,

Kai

Reply to
Kai Harrekilde-Petersen

Jeps, det var også hvad jeg nåede frem til.

Og vupti stod jeg af :) Jeg forstår ikke hvorfor den nederste ikke virker? Hvis ECUen vender porten til en output, og skiftevis sætter den høj (+12V el. +5V) og lav (0V) og efter endt transmittion vender tilbage til input med pull-up. Burde det så ikke virke?

Jeg har sværere ved at se logik'en i den første - Der må den fungere som i ovenstående til at fange trykket på knappen. Men så lader den linjen "flyde" indtil den vil sende. At sende gør den så ved at trække linjen til 0 (ligesom når vi trækker den til 0, for at aktivere) - Hvorfor denne "vending" i strømmen?

Og vil begge metoder kunne anvendes på samme stik? Jeg kan ikke se det er muligt... Men jeg er også ret ny til det her, så bær over med mig :)

Mvh. Frank.

Reply to
Frank Hansen

"Frank Hansen" skrev i en meddelelse

Forskellen er kun hvor stor strøm der går i ledningen til ECU'en. Den færdige løsning(sidste) virker kun hvis der er et batt. i testeren el. ECU'en kan give strøm nok på udgangen til at tænde dioden. Der vil desuden være forskel på om dioden er normalyON ell. OFF, om den starter tændt el. slukket, men det betyder mindre for det er pulserne du tæller.

Reply to
Jørgen M. Rasmussen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.