forskelligt benlayout på samme komponent?fejl?

Nu har jeg lige brugt et par timer på at opspore en besynderlig fejl på noget hjemmefusk. Jeg har 5 drivertrin bestående af en ITT2222 (købt som en

2N2222A), en basismodstand og en diode til plus.

Den skal jo selvf. gå til stel når basis går høj.

Den trækker 5 dioder, og jeg undrer mig meget over at de dioder står og gløder når de er OFF, eller skulle være off. Tænder fint når de er ON.

Fint nok tænker jeg der er noget galt et sted.

Først nu prøver jeg at smide en transistor i testeren på mit multimeter, og opdager til min store rædsel at pinlayoutet er spejlvendt på ITT stumpen ifht det pinlayout jeg havde i Eagle, også anderledes end det pinlayout mine PN2222A har.

Nogen har sgu placeret den flade side på den gale side...

Godt så blev jeg en del klogere, identiske(!!) navne er ikke det samme som identisk layout, hvilket imo er temmeligt irriterende.

Er det normalt ikke tilfældet at navn og pinlayout følges ad?

Mvh Henrik

Reply to
Henrik Mortensen
Loading thread data ...

Hej Henrik

I mange tilfælde jo, men der findes også mange tilfælde hvor den samme komponent fåes med forskellige benforbindelser. Derfor skal man altid checke sine footprints, og aldrig tage noget for givet.

Mvh Max

Reply to
Max

"Max" skrev i en meddelelse news:4182dba1$0$177$ snipped-for-privacy@dtext01.news.tele.dk...

Ok....det var dog drønirriterende.

Nå, så må jeg til at route igen. Men måske en smule klogere; det kunne da være jeg skulle bruge den transistortester på multimetret lidt mere :-(

Mvh Henrik

Reply to
Henrik Mortensen

Hej Henrik

Når den kun er spejlvendt kan printet jo stadigvæk bruges, transistoren skal jo bare vendes en halv omgang.

Ellers er der jo den mulighed at få fat på nogle udgaver der vender rigtig, Fairchild laver den unormale udgave i TO92 hus med CBE, Motorola lever den mere almindelige udgave i TO92 hus EBC og Philips laver en udgave i metal hus TO18 med ECB.

formatting link
formatting link
formatting link

En tredie mulighed er at bruge en anden transistor med samme benforbindelser som dine udlæg.

Men det er som sagt en rigtig god ide at checke den slags ting, det er så ærgeligt at printet ikke passer. F.eks. var en tidligere meget udbredt småsignal transistor BC182, den fantes så i en udgave der kunne klare lidt mere spænding der hed BC182L og der var B flyttet ind i midten, og det snød jo mange.

Mvh Max

Reply to
Max

Man skal passe noget på med pinout, et "godt eksempel" er SMD versionerne af LM431 (Adjustable Shunt Regulator) fra forskellige producenter. Der kan vist findes alle kombinationer af de tre terminalers placering...

--
  Med venlig hilsen,    Ove Kjeldgaard,    nospam AT privat DOT dk
  Natur og Friluftsliv:
Reply to
Ove Kjeldgaard

Gratulere, du har opdaget og rettet en fejl. Hvis du undgår at lave samme fejl igen, hedder det erfaring ;-)

Tag ALDRIG noget for givet. kontroller altid footprints mod det aktuelle datablad, og kopier dem til egne biblioteker efter kontrol. Så ved du hvad du har. Et andet eksempel (håber du ikke løber i den) er at philips for mange år siden havde en anden nummerering benene på SOT23 end f.x. Motorola. Og SMD ting er ikke lette at krydse benene på, eller montere fra bagsiden af printet.

Jeg husker panikken dengang vi holdt op med at bruge rør (en slags glaskolber med en glødetråd og en masse krøllet ståltråd indeni). De var i databladene vist nedefra (svarende til loddesiden af soklen), og da transistorer og specielt de første IC'er i runde metalhuse vandt indpas, var de i databladet nogen gange set ovenfra og nogen gange nedefra. Dengang havde vi heller ikke CAD programmer :-)

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Hej Bo

var

Husker godt den omstilling :)

Og først kom 78 regulatorene, med stel på midterben og tap, så kom 79 typerne og der sad udgang på midterben og tap, det kostede nogle om strips af print. Og hvem husker ikke den 74 TTL kreds med forsyning på ben

4 og 11 :(.

Mvh Max

Reply to
Max

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.