Er der en standard fejl på CD afspillere?

Hej jeg har i mange år haft god gavn af en Kenwood CD afspiller, faktisk hele 13 år. Men nu vil den ikke registrere at der er en CD i, den skriver bare Disk out.

En ven til mig har en Technics CD afspiller, den vil heller ikke registrere at der er CD i. På begge to scanner de efter CDen, og laserhoved (sådan et lille glasøje på ca 5-6 mm) vipper op og ned, og så sker der ikke mere.

Umiddelbart virker det som samme fejl, bliver en laser eller lasermodtager slidt efterhånden, så det er en standard fejl?

Hvis det er laseren, er de så rimelig ens i CD afspillere og fra CD ROM drev til PCer, da jeg har et par langsomme CD ROM drev til overs til reservedele.

Kender nogen denne fejl?

MVH

Torben

Reply to
Torben V. Mogensen
Loading thread data ...

Hej!

Torben V. Mogensen wrote: ...

Det skyldes normalt een af de flg. to ting:

1) Laseren kan ikke fokusere pga. skidt på linsen. Rens linsen! Brug lidt vinduesrens på en vatpind.

2) Defekt laser. De er specifikke, så du skal være _meget_ heldig hvis du finder en anden som passer. Typen (eks. KSS240A) skal være præcis den samme...

--
Mvh, Kim Voss Schrader
Reply to
Kim Voss Schrader

"Torben V. Mogensen" skriver:

Enten er laseren beskidt, ellers er den slidt op.

Rensning er forholdvis let, isopropylalkohol på en vatping og rens forsigtigt oversiden af linsen.

En opslidt laser kan man i nogen tilfælde hive lidt ekstra levetid ud af, ved at justere laseren op vha nogle potmetre i afspilleren.

På den anden side, en 13 år gammel spilel må vel snart stå til udskiftning ?

Klaus

--
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
     Modeltog, NE2 internetopsætning, elektronik og andet:
 Click to see the full signature
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Hejsa

Der sad en trimmer lige ved laseren. den fik en et lille drej og så kører den. Men nogen iden om hvad en gør? Er det laser strømmen? eller er det ikke til at sige?

(den var også renset jo :))

Reply to
René Jensen

"René Jensen" skriver:

Det kan det være, så bliver laseren en smule ovebelastet og du tager drastisk af levetiden - men pyt - den var jo død alligevel...

Klaus

--
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
     Modeltog, NE2 internetopsætning, elektronik og andet:
 Click to see the full signature
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Hej alle 3

Det er ved at lykkes.... Jeg har renset Technics afspiller nogle gange, men den var rimelig ren iforvejen. Så justererede jeg 2 gange på den lille trimmer ved laseren, og så virker den igen. Tak. René og Klaus

Min Kenwood blev også renses, men det gjorde ingen forskel, heller ikke at justerer på trimmeren, og dog kun om den var lige ved at kunne se CDen, og ellers bare meget hurtigt at vise Disk out.

Nå men så skulle jeg jo lige se mit "tilfældige" lager at diverse elektronik dele, og sandelig om jeg ikke lige havde en NAD CD afspiller som kun kun vise lys i displayet. Og Kim jeg kender ikke sandsynligheden hvor heldig jeg kan være, men der sat den samme type laser i som min Kenwood. En KSS-210A Fik fluks byttet dem om, og den drillede stadig med at finde sporet på CDen, drejede kun 1/10 mm pr gang på trimmer, der var lidt musik men ellers knas. Fik skiftet CD og på den kunne den godt finde sporet og så fin justeret. Så nu kører den også, men det lige forbehold at der desværre ikke er nogle CDer den finder særligt godt, værst i starten af CD og bedre i slutningen af CD.

Giver den lige et par dage til at komme sig i, og ser om det er bedre. De CDer den fanger med det samme er der rigtig god lyd Så tak for hjælpen. Lasere bliver altså slidt?

Og Klaus, jo den har gjort det godt i 13 år, og når mekanik- og elektronikting har gjort det godt, så giver jeg dem lige en chance hvis noget går itu. Andre billigere ting som ikke viste sig at være pengene værd, ryger hurtigt ud, eller bliver skralet.

MVH

Torben

Reply to
Torben V. Mogensen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.