Den bedste.

Den bedste er følgende:

formatting link
(Prisen er 149 kroner, spænding 3V,4.5V, 5V for 2.5A og 5.5V, 6V og 7V for 2A.)

DLINK routeren, bruger reelt kun 1A - 1.5A, men strømforsyningen bør være 2A. Alligevel, bliver den medfølgende D-Link strømforsyning varm. Faktisk meget varm, når det er i døgndrift! Og den har det med at gå i stykker.

T-Hansen adapteren, bliver ikke varm, trods den er mindre.

Samtidig, har den mulighed for, du vælger 4.5V i stedet for 5V, som er den normerede spænding for D-Link routeren. Ved at vælge 10% under, fås faktisk 20% strømbesparelse. Det er 20% mindre afgivelse af effekt. Og derfor overophobes routeren ikke, når den kører i døgndrift. Elektronik klarer ikke så godt den store varme, og det kan gå ud over holdbarheden. Derfor, er det godt at vælge

10% lavere spænding, hvis elektronikken fungerer. For noget elektronik betyder lavere spænding et større strømforbrug - men det gælder sjældent 5V elektronik, da det normalt ikke har en switch-mode supply indeni, og ellers er det kun for en mindre del af elektronikken.

Ialt er nok en gevindst på over 20% for D-Link routeren med den nye strømforsyning og 4.5V supply. Det kan direkte mærkes på routeren, at den bliver mindre varm. Strømforsyningen giver også noget. Og det betyder, at på få år, tjener strømforsyningen sig ind, hvis routeren kører i døgndrift. (Du skal regne med 300 kroner per år, for strøm til D-Link, og du sparer ca. 75 pr. år, med den nye strømforsyning). I løbet af få år, burde den kunne tjene sig ind, hvis den kører i døgndrift.

Jeg har tilsluttet noget ved siden af, der trækker 500mA, og det går også fint nok sammen med routeren. Det skulle også køre i døgndrift, og derfor valgte jeg at lave en ledning, der forsyner to enheder.

Dertil har jeg smidt en 4uF motorkondensator på primærsiden, i serie med adapteren. Men det burde ikke være nødvendigt. Det skulle vist kunne snyde elmåleren, med store kapacitive belastninge, så en kondensator blev smidt i serie.

Reply to
ingenmail
Loading thread data ...

"ingenmail" skrev i en meddelelse news:1103 snipped-for-privacy@news.inet.tele.dk...

Det trick er lidt for smart og kan ikke anbefales. Logik til 5V forsyning skal normalt have en forsyningsspænding på 5V +/-10% => mindst 4,5V

Der er også tolerance på netadapteren (+/- xx%), så når du indstiller den til 4,5V risikerer du faktisk at den giver en spænding, som er lavere end

4,5V og dermed lavere end den spænding logikken *mindst* skal have.

Er der tale om 3,3V logik sidder der en spændingsregulator i dit elektronik. Det er langt fra alle spændingsregulatorer, der kan regulere når der kun ligger 1-1,2V over den.

Reply to
Allan Soerensen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.