DC Coax kabel

Hej.

Nogen der har et tip til hvor man kan få fat i det coax kabel der bruges på strømforsyninger til bl.a. bærbare computere, cirka 3,5mm tykt, sort eller gråt.

Jeg kunne godt tænke mig at købe en rulle til reparationer.

// Per.

Reply to
Per Jensen
Loading thread data ...

"Per Jensen" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@giganews.com...

Coaxkabel? Det er vel bare skærmledning af god kvalitet. Som du kan få i diverse elektronikforretninger.

--
MVH.
Finni
Reply to
F.Syndergaard

nu er det du skriver i emnet i sig selv lidt af et paradoks... :-) jeg tillader mig at tro at du blander forskellige begreber sammen. Coax(ial) kabler betegner den type kabler der benyttes til overførsel af højfrekvens-signaler, så som radio/tv, GSM, 3G, WLAN samt en mængde andre signaler. Et coax kabel består af 1 inderleder omsluttet af et dialektrikum og en eller flere skærme. Afstanden mellem inderleder og skærm bestemmer coaxial kablets karakteristiske frekvens, som f.eks. til radio/tv brug er 75 Ohm...

En anden type kabel er skærmet kabel. Det er opbygget af flere ledere der enten enkeltvis eller flere ledere sammen der er skærmet. Dette er IKKE et coaxial kabel, men blot et skærmet kabel, til lav-frekvent signaloverførsel.Afhængig af hvilket signal der skal overføres kan findes disse kabler fåes med parsnoede ledere. Såvel som coax kabler findes disse i et uendeligrt stort antal varianter.

Mit gæt erat du har behov for et skærmet kabel? og så må du specificere det nærmere . dvs. antal ledere, ledernes tværsnit areal etc.

mvh Rasmus

Reply to
Rasmus Jensen

Hej Rasmus

Og ved du hvad, et sådant coax kabel egner sig fortrinneligt til at overføre DC med, de fleste typer tåler også temlige store strømme og det bruges i stor udstrækning til at strømforsyne videokameraer og antenneforstærkere med. Og så kan man samtidig sende HF og LF signaler gennem dem, smart ikke ?

--
Mvh
Max
Reply to
Max

ja det er jeg skam udemærket klar over... det ændrer ikke ved at det ikke er et coax kabel Per Jensen har brug for samt at et coax kabel nu i sagens natur netop _kan_ overføre højfrekvens signaler og selvfølgelig også tage en DC eller et LF signal med... det er vel forhåbentlig heller ikke dit primære valg for overførsel af DC?

mvh Rasmus

Reply to
Rasmus Jensen

Hej Rasmus

Nu er coax kabler jo coax kabler, navnet referere til opbygningen, ikke til brugen.

Hvis jeg skal bruge en skærmet DC leder, ja så kan RG58 jo være et udmærket valg såfremt at den kan klare belastningen. Hvis jeg har brug for at beskæftige mig med impedansen, ja så vælger jeg mit kabel ud fra det.

--
Mvh
Max
Reply to
Max

me

ikke er

=E5 tage en

af DC?

et coax kabel er vel i princippet ethvert kabel med en centerleder og en sk=E6rm omkring.

Dc flest dc forsyninger til b=E6rebare og lignende bruger et kabel der har en center leder og en sk=E6rm, ikke med det form=E5l at ha' en specific impedans eller lignende, bare sk=E6rmet og med en fornuftig leder st=F8rrelse

-Lasse

Reply to
langwadt

Nej.

CO-AX betyder CO-AXIAL, dvs. to ledere der ligger langs hinanden, Havde jeg skrevet ringeledning, eller tvillingledning var det straks noget andet, men det ser ikke pænt ud til en bærbar computer.

Hvis du nogensinde har reparet en DC forsyning til en bærbar, eller klippet kablet, vil du se, at det er CO-AX med en tyk inderleder, typisk en tynd hvid isolering, en stelstrømpe og så yderkappen i sort eller grå.

// Per.

Reply to
Per Jensen

Nej.

// Per.

Reply to
Per Jensen

Præcis.

Et RG-58 er ALT for tykt til formålet, det kan jeg hverken terminere i de DC stik der sidder på computere, eller den aflastning der sidder i strømforsyningen.

// Per.

Reply to
Per Jensen

Hej Per

Måske varenummer 626-468 fra RS kunne være noget.

--
Mvh Max
Reply to
Max

Når jeg slår nummeret op så siger den:

Din søgning på 626468 gav ingen resultater, se venligst tips og ideer herunder til brug af RS søgning

Hmm....

// Per.

Reply to
Per Jensen

Hej Per

Beklager, nummert var 626-4682

--
Mvh Max
Reply to
Max

Du mener vel impedans og ikke frekvens?

--
---
Med venlig hilsen
 Click to see the full signature
Reply to
Karsten (7870)

Joh, og det er et spørgsmål om at finde et kabel med tilstrækkerligt gods i midterlederen til at bære strømmen (op til 5 Ampere) da der som regel er rigeligt gods i skærmen. Og til spørgerens formål må det også gerne være blødt.

/Lars

/Lars

Reply to
Lars Peter Larsen

naturligvis... :-)

Reply to
Rasmus Jensen

jeg har ikke skrevet om ringeledning eller tvilligeledning... jeg har skrevet om ganske alm. skærmet kabel og coax-kabel med et veldefineret dielektrikum, og ikke det plastic i en tilfældig tykkelse der udgør isoleringen af lederne i et alm. skærmet kabel.

ja, altså et ganske alm. skærmet kabel med 1 leder.

mvh Rasmus

Reply to
Rasmus Jensen

Den 02-02-2011 00:36, snipped-for-privacy@fonz.dk skrev:

Den gængse opfattelse af coax, kræver også et dielektriun som er afpasset en bestemt impedans!

- ellers er det bare et skærmet kabel! //finn

Reply to
cykelsmeden

Den 02-02-2011 08:30, Per Jensen skrev:

Nej, det er typisk en tyk inderleder, isoleret og omgivet af en skærm, som ofte bare er en flertrådet leder snoet omkring den inderste, altså et skærmet kabel.

Et coaxkabel er derimod en inderleder, isoleret med et dielektrium som igen er omgivet af en skærm, som regel nøjagtig flettet. Det hele er nøje beregnet, fremstillet med stor pressicion og kontrolleret til en given impedans og effekt. Som regel ikke egnet til dc-strømforsyninger, men kan anvendes til mindre effekter. - rg-58 og ~5A dc hmm??

//finn

Reply to
cykelsmeden

Det faktum er vist allerede blevet bekendctgjort.:-

--
---
Med venlig hilsen
 Click to see the full signature
Reply to
Karsten (7870)

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.