Alternativ til Mindstorm

Hejsa

For at gøre en lang historie kort. Jeg vil gerne lave en robot, men Mindstorm har ikke indgang/udgange nok til det som jeg vil lave..

Derfor er der nogen som kender til noget hvor jeg har adgang til flere indgang/udgang som kan registere tryk og få motorer til at dreje? Jeg har søgt lidt i gruppens gamle beskeder, og der er nogen som skriver om PIC.. Men assembler ikke lige mig.. Så jeg overvejer måske også bare at finde et eller andet kort med USB forbindelse og putte det i min laptop, og så putte laptopen ind i roboten.. Men hvad hedder sådan et kort? Og hvor kan jeg købe det?

Venlig hilsen Frederik Hansen, Total-Newbie (hvis nogen skulle have misset det)

Reply to
Frederik Hansen
Loading thread data ...

...

...

Du kan da nemt finde en C kompiler til PIC eller AVRs microcontrollere. Så kan det da vist ikke blive meget nemmere :)

Kan ikke lige komme i tanke om færdige løsninger, beklager.

--
Mvh, Kim Voss Schrader

OBS: Der kan max. attaches 30kb i e-mails til mig, ellers bouncer de.
Reply to
Kim Voss Schrader

kan

... Ved godt det ikke er helt færdigt.. men når i snakker pic.. så er basic stamp vel noget at overveje og det er da ½ færdigt ??

Kasper

Reply to
Repzak

Hejsa

Jeg kigge lidt videre og fandt en OOPic (fra

formatting link
nogen som kan sige fra eller til over for dette product? (Det skulle være være "nemt" at smide et batteri og nogle motorer etc. på?)

Venlig hilsen Frederik Hansen

Reply to
Frederik Hansen

Well, jeg kender nada til Basic stamps, så det skal jeg ikke kunne udtale mig om :(

--
Mvh, Kim Voss Schrader

OBS: Der kan max. attaches 30kb i e-mails til mig, ellers bouncer de.
Reply to
Kim Voss Schrader

Du skal nok lige sætte noget elektronik imellem mikroprocessoren og dine motorer, og så skal du måske lige læse lidt om pulsvidde modulering, hvis du er så meget newbie som du nævner.

mvh christian haugwitz.

Reply to
Christian Haugwitz

Hvis vi nu siger at jeg er mere newbie end jeg nævner, hvad skulle det så være for noget elektronik jeg skal sætte imellem processoren og motoren?

Pulsvidemodulering (PWM, right?) det er i en "forstærker", altså at processeneren giver f.eks 1v, og det kan/skal så laves om til 10v før at motoren kører, right? Plus at den kan udligne eller "omforme" svingende output til en mere stabil output, right? Og det er vigtigt fordi processoren ikke laver et stabil output?

Hilsen Frederik Hansen

Reply to
Frederik Hansen

Hej Frederik

motoren?

Jeg er netop nu igang med et projekt til at lave en motorcontroller, og det er ikke så simpelt endda. Spændingen over motorens to ben varierer farten, og "spændingens retning" bestemmer motorens retning.

Med PWM kan man bestemme pulsvidden på et signal man sender fra microcontrolleren. Det vil sige at man kan sørge for forholdet mellem hvor længe signalet er højt og hvor længe det er lavt. Hvis signalet altid er højt, er spændingen bare udgangspændingen, på mellem

5 og 3.3volt. Men hvis signalet feks. er halvt højt og halvt lavt. vil det ved høje frekvenser bare ligne den halve spænding altså 2,5 eller 3.3/2 volt På den måde kan spændingen varieres.

Derudover skal du bruge en dims kaldet en H-bro eller h bridge. Der primært består af fire mosfet transistorer, de bruges til at bestemme motorens omdrejningsretning.

imellem microcontrolleren om h-broen skal sidde en såkaldt driver.

Man kan få en IC- med både driver og H-bro, så skal der kun tilføjes nogle få ekstra kondensatorer.

Med andre ord, er det er ret stort arbejde, hvis ikke du har planer om et stort elektronikprojekt, er det nok lettest med mindstorm.

mvh Christian Haugwitz

Reply to
Christian Haugwitz

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.