Aflæsning af frekvens

Det er nu lykkedes mig at blive færdig med et elektronik projekt - jeg har lavet et proton magnetometer. Desværre er det sådan at jeg ikke kan høre på en tone hvilken frekvens den er på. Mit spørgsmål er derfor hvordan kan jeg aflæse hvilken frekvens en sinus kurve følger(2-2½ kHz)? Og meget gerne aflæse den via en MIC indgangen på min PC. Jeg kan ikke bruge en spectrum analyser da jeg meget gerne vil bruge værdierne i min egen software.

På forhånd tak

M
Reply to
Mikkel
Loading thread data ...

En anden mulighed er vel at klippe den om til en firkan og måle periodetiden via en digitla indgang. Husker jeg rigtigt, er gameporten fortynet med nogle indgange, der laver interrupt, når man skyder. Dermed får du muligvis en mere præcis måling. Hvis du vil slippe for at bruge en timer under windows, kan du evt bruge en PIC/AVR til at tælle afstanden mellem nulgennemgangene og lade den snakke RS-232 med PC'en. Dermed bliver programemringen lettere på PC'en, og målenøjagtigheden større.

Jeg er lidt nysgerrig. Hvor stor følsomhed kan du opnå med dit magnetometer? Har du selv konstrueret det, eller har du "kigget" hos andre?

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

"Bo Bjerre" skrev i en meddelelse news:4265f572$0$22693$ snipped-for-privacy@nntp04.dk.telia.net...

Jeg har kigget efter andre på nettet og jeg ved ikke hvor stor følsomheden er da jeg endnu ikke kan aflæse frekvensen.

Hvordan kan jeg lave signalet firkantet? Er der nogen der har et diagram?

/M

Reply to
Mikkel

Det simpleste ville være, at benytte en CMOS 4093 Nand gate med schmitttrigger.

-- Med venlig hilsen

Tomas

-- Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere. Den har indtil videre sparet mig for at få 5547 spam-mails. Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails. Hent den gratis her:

formatting link

Reply to
Tomas Skott

Tomas Skott skrev:

40106 er en hex-inverter med Schmitt trigger.
formatting link
--
Med venlig hilsen
Jesper G. Poulsen - Linux Registered User #316493
 Click to see the full signature
Reply to
Jesper G. Poulsen

Brug en FFT algo. i din SW, det er ikke svært hvis du har adgang til dine MIC samples.

Du kunne også lave et simpelt adaptivt filter i din SW som "tracker" på den sinus som MIC'en opfanger fra din magnetometer ting, og derved få en momentan frekvens aflæsning.

/Thomas

Reply to
Thomas Lykkeberg

Det er præcist det jeg gerne vil!! Men jeg tror at mine kundskaber kommer til kort hvis jeg skal lave det fra bunden af. Er der nogen der er klar over om der findes nogen componenter til VB eller VC++ der kan bruges til det?

/M

Reply to
Mikkel

Typisk laver man bare en copy+paste af de få linier kode der skal bruges, men hvis du hælder det hele ind via mic indgangen så kan du måske bare bruge et færdigt program som f.eks. cooledit el. som har indbygget fft.

--
  Flemming Frandsen aka. Dion of Swamp http://dion.swamp.dk
Reply to
Flemming Frandsen

Problemet er at jeg vil gerne tage mange målinger over tid. Derfor vil jeg gerne gemme værdierne i en database med et tidsstempel.

/M

Reply to
Mikkel

Kender du LabVIEW? Det er meget nemt at få til det du taler om her..

/Thomas

Reply to
Thomas Lykkeberg

Nej det kender jeg ikke, men det lyder både dyrt og kompliceret.

/M

Reply to
Mikkel

"Mikkel" skrev i en meddelelse

Check lige dette her ud

formatting link
formatting link

--
  Venlig Hilsen
Michael Meidahl Jensen
 Click to see the full signature
Reply to
Michael Meidahl Jensen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.