UPS od kompa u autu ???

Moze li se kompjuterski ups spojiti u automobil, tako da u autu daje 220V?? Naravno da se makne njegova originalna baterija, i originalne zice sto su bile spojene na tu bateriju spojiti na auto bateriju od 66Ah?? Hoce li raditi normalno, koje bi mogle biti posljedice ???

H V A L A ! ! !

Reply to
BanD
Loading thread data ...

manji upsovi vecinom nisu predvidjeni za trajan rad pa se mogu pregrijati ako se duze koriste

Reply to
kobra

mislim da to nije istina. Ako se UPS ne zagrije u pol sata onda se nebu ni u 3 sata. Sve ovisi kolku snagu izvlacis iz njega.

Reply to
Pero

vec sam to pokusao napravit - izabcio sam njegovu bateriju i spojio ga na akumulator ali odma bi krepao .sta ja znam - mislim da ga je voltaza zezala.

Reply to
Persona

220V??
Reply to
Sa¹a

U poruci: e2q498$h1$ snipped-for-privacy@news1.carnet.hr, BanD je napisao/la:

: Moze li se kompjuterski ups spojiti u automobil, tako da u autu daje : 220V?? Naravno da se makne njegova originalna baterija, i originalne : zice sto su bile spojene na tu bateriju spojiti na auto bateriju od : 66Ah?? Hoce li raditi normalno, koje bi mogle biti posljedice ??? : : H V A L A ! ! !

Ovisi koji UPS. U teoriji da, al, vecina ih ima premalo hladenje (jer rade maks recimo

15min), pa pistanje (jer UPS misli da nema mreze), pa se neki ne zele upaliti bez da su prethodno bili u 220V... Ima problema, al, da se rijesiti.

-- Tihomir Krizan

Reply to
..:: Tihi ::..

U poruci: e2qrui$n02$ snipped-for-privacy@news1.carnet.hr, Pero je napisao/la:

: kobra wrote: :: manji upsovi vecinom nisu predvidjeni za trajan rad pa se mogu :: pregrijati ako se duze koriste : : mislim da to nije istina. Ako se UPS ne zagrije u pol sata onda se : nebu ni u 3 sata. Sve ovisi kolku snagu izvlacis iz njega.

Itekak je istina. :)

OK, ako mjeris sam hladnjak i ako se on u prvih pol sata neznato zagrijao, onda bude sve OK. Al, to skoro nitko ne radi - vec svi stave ruku na kuciste UPS-a, a ono se tek znatno kasnije zagrije (ili nekad uopce ne).

Treba biti oprezan s temperaturom.

-- Tihomir Krizan

Reply to
..:: Tihi ::..

U poruci: e2r063$n0a$ snipped-for-privacy@ss408.t-com.hr, Persona je napisao/la:

: vec sam to pokusao napravit - izabcio sam njegovu bateriju i spojio : ga na akumulator ali odma bi krepao .sta ja znam - mislim da ga je : voltaza zezala.

Napon je isti dok je auto ugasen. Dok je auto upaljen, mogu se javiti neki problemi, ali...

I, kaj si napravio s tim UPSom? Zelis ga prodati? :)

-- Tihomir Krizan

Reply to
..:: Tihi ::..

probao i radi ali samo kada se stavi malo veci potrosac. na male potrosace mi se ugasi sam nakon 2-3 minute i daje premalen napon. kako dizes potrosnju tako se dize i napon (naravno do jedne granice). npr. ako mu ne prikljucim nista napon je oko 160 V, isto tako ako stavis nesto jako slabo poput punjaca od mobitela ili slicno digne se na recimo 170-180V. stavis neku zarulju bilo koju i radi bez greske. to je nekakva zastita da se sam gasi kada misli da nema nista da napaja.

naravno ovisi o modelu sve to skupa. p.s. ako ko zna kako rijesit ovaj problem bio bih mu zahvalan.

Reply to
koko

Ak ti treba, dodji u Vinkovce, dobit ces barem 5kom

Reply to
DrBB

potrosnju

Eh to isto muci i mene, ja sam mislio iskoristit UPS od 650VA za vikendicu na moru, a akumulator ce punit solarne celije. Recimo kad upalim UPS bez ikakvog opterecenja onda napon konstantno varira od 150V, pa se cak zna dici do nekih 200V. Recimo sto ce se dogodit ako ce to radit cijelo vrijeme kad nist nece biti spojeno, jer mora biti konstantno ukljucen posto se ne zeli upaliti sam kad ga se optereti. Jel se to da kako rijesiti?

Reply to
Drazen

ma necu, UPS je ispravan...

Reply to
Persona

U poruci: e2t1rh$20k$ snipped-for-privacy@ss408.t-com.hr, Drazen je napisao/la:

: Eh to isto muci i mene, ja sam mislio iskoristit UPS od 650VA za : vikendicu na moru, a akumulator ce punit solarne celije. : Recimo kad upalim UPS bez ikakvog opterecenja onda napon konstantno : varira od 150V, pa se cak zna dici do nekih 200V.

To je normalno jer nema potrosaca, pa se UPS "odmara" - ugalvnom, povratna veza mu ne radi dobro dok nema potrosac spojen na sebe.

: Recimo sto ce se dogodit ako ce to radit cijelo vrijeme kad nist nece : biti spojeno, jer mora biti konstantno ukljucen posto se ne zeli : upaliti sam kad ga se optereti. : Jel se to da kako rijesiti?

Ako ce stalno biti upaljen, njemu ne bi trebalo nista biti, samo ti bezeveze trosi struju.

Dalo bi se sloziti laogika koja bi ga palila istovremno sa paljenjem potrosaca - recimo, na svaki prekidac od potrosaca dovedes neku kontrolnu zicu ili tako nesto.

Al, po meni je jednostavnije imati jedn glavnmi prekidac odmah na ulazu u vikendicu i cim udes, upalis UPS, dok izlazis, ugasis ga.

-- Tihomir Krizan

Reply to
..:: Tihi ::..

U poruci: e2s7b4$s2g$ snipped-for-privacy@ss408.t-com.hr, DrBB je napisao/la:

: Ak ti treba, dodji u Vinkovce, dobit ces barem 5kom

Uf, vrlo rado, al, daleko mi je to. Ja sam iz KC-a, na faksu u ZG-u.

Eventaulno nekad mozda odem, pa ti se javim prije na mail. :)

-- Tihomir Krizan

Reply to
..:: Tihi ::..

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.