SCART - cudan problem

DVBT prijemnik je spojen na jedini scart ulaz TV-a (Panasonic, godiste

2002?). Antena je spojena na DVBT, iz njega u video, pa u TV. Kada je ukljucen DVBT, slika na TV preko scarta je ok. Kada se TV prebaci na program 0 (VCR), slika plese i preklapaju se slike sa scarta (DVBT)i antenskog ulaza (VCR). Scart istekam i ponovo ustekam, slika od VCR-a je ok. Prebacim na AV ulaz TV-a, slika opet plese. Opet istekam i ustekam scart, slika od DVBT se popravi, a prebacivanjem na 0 (VCR), opet ista stvar. U cemu je stvar? TV? Sa drugim DVBT prijemnikom (infinity8000) je sve u redu. Ovo se desava sa Strongom 5202. Isti taj Strong sam probao na drugom TV-u i tamo je u redu.

Jesam ga nadrobio, ali se nadam da je jasno u cemu je problem. Ne pitajte zasto je video na antenskom ulazu, a ne na scartu. Imam razlog :(

Reply to
MarioP
Loading thread data ...

Mozda ti Strong ima podesen izlaz kao RGB, probaj prebaciti na CVBS. A VCR mozes spojiti SCART-om na Strong pa imati oboje spojeno preko SCART-a.

--
________
Pozdrav,
 Click to see the full signature
Reply to
Walter Gottwein

Vidis, to sa RGB je i meni sad u autu palo na pamet :).

Vidim da moram pojasniti. Stvar je u tome da se Strong koristi za gledanje DVBT-a. Na njegov VCR scart je spojen satelit, pa to ide na scart razdjelnik na koji je jos pristekan i DVD player. Drugi DVBT infinity8000 se koristi za snimanje na VCR, a na njegov jedini scart (drugi izlaz je HDMI) je spojen VCR. Iz tog razloga se VCR gleda na 0. Infinity ne mogu spojiti na scart razdjelnik umjesto stronga je mi preko

  1. pina na scartu blokira automatsko prebacivanje TV-a na AV ostalih uredjaja (cak i kada je infinity ugasen).

Greska sa Strongom je probana i sa odspojenim svim uredjajima i direktnom vezom Strong - scart TV-a i VCR - antenski ulaz.

Reply to
MarioP

Ti "razdjelnici" su horor, osim ako se ne radi o elektronickim automatskim verzijama, ali i tu ima svega :(

npr. vidi #81 na:

formatting link

Ali ako vec imas Infinity snimaj na USB disk, a ako te zeza pin 8 - na jednoj strani kabela ga gurni unutra (prvo moras stisnuti stift) i izoliraj.

--
________
Pozdrav,
 Click to see the full signature
Reply to
Walter Gottwein

formatting link

Gledaj, sebi sam rije¹io jo¹ prije par godina :), ali sada je cijelo susjedstvo u panici. Jedni bi ovak, drugi onak. Jedni bi snimali, drugi bi teletext i dalje gledali preko TV-a, ali jbg infinity na primjer ne prenosi txt na scart. Eto nije moj problem.

Inace sam rijesio onaj prvi problem prebacivanjem na CVBS, ali je sada prokleti Strong prestao slati teletekst prema TV-u.

Uhhh sto prijemnika, sto ljudi, sto problema. Stvarno mi je veæ dosta "siðite sa krovova".

U svakom sluèaju hvala.

Reply to
MarioP

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.