TV i AV

Imam problem na TV: kad ukljucim uredjaj (DVD) koji je prikljucen na prvi od dva scarta na TV onda se na programskim pozicijama izgubi slika programa, a probija slika sa scarta. Zvuk ostaje od programa koji je memoriran. Probao na Sony TV i probija na sve memorirane kanale, pulsirajuci u svjetlini i setajuci horizontalno po ekranu. Probao na Grunding TV i probija na par kanala (uredna slika sa scarta, zvuk sa kanala), ostali memorirani kanali OK. Drugi scart (na kojem je Sat) radi OK.

Probao ukljuèiti drugi uredjaj (Sat) u prvi scart, a DVD u drugi - sada Sat probija a DVD radi uredno. Dakle, krive su televizije. Scart kabeli su Bandridge, mislim da su svi pinovi spojeni (full kabel).

Interesira me kako se to de?ava? Sto je to otislo u TV da AV ulaz probija na tunersku poziciju? I to na dva TV-a? Ima li ko teoriju?

Reply to
Gashtapano
Loading thread data ...

od

a

zvuk

Sat

na

Radi se o tome da ti uredjaji salju signal RGB-om a tv ne iskljucuje RGB sa skarta kad je na tuneru. Kod sonya se to moze promjeniti u service menu (RGB priority) a za grundinga naznam.Inace ta opcija sluzi kako bi se na postojeci video signal mogle upisivati dodatne informacije.

Reply to
megamusic

Meni se to dogadja na dva Panasonic TV. Nisam se puno zamarao s tim. Pripisao sam to jeftinom DVD playeru. Sad mi stoji istekan iz strje. Kak se dodje do tog service menua i jeli to uputno mrdati?

pozdrav

Reply to
Goran Fruk

Moj DVD bas ne spada u jeftine (iako ne kosta puno :o) ). Svaka TV ima svoj sistem za ulazak u service mod, a nije uputno po tome cackati, bar ako nisi siguran sto radis.

Reply to
Gashtapano

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.