programiranje gsm modula

Pozdrav!

Malo sam se poceo igrati s programiranjem gsm modula ali jos nisam radio s wavecomovim modulima pa me zanima da li netko moze pomoci oko toga ( tutorialsi, knjige itd. ) Ovaj gsm modul ima na sebi ARM- ov chip.

Matija

Reply to
Matija
Loading thread data ...

Kako si do¹ao do wavecoma? Koliko si ga platio?

Reply to
Ziza

Imas ga za kupiti na svakom cosku, a ak si ga hoces sam kupiti skoci u Austriju. Austrijanci i nijemci ti ga masovno prodavaju. Pogledaj malo na googlu. Ja ga jos nisam kupio i ne znam kolika mu je cijena.

Mozes mi pomoci oko tutorialsa i programiranje tih modula ?

s
Reply to
Matija

Aha, nisam ba¹ siguran da ga ima na svakom æo¹ku. To ti je GSM modul sa ARM procesorom i nekim njhovim OS-om. Stvar je zanimljiva jer ima¹ GPIO, A/D konvertor itd. na raspolaganju plus GSM sve u jednoj kutiji... Kad bi postojala moguænost da si nabavim jedan primjerak bez neke velike zajebancije mo¾da bih krenuo u to.

Ima tu jo¹ jedna fora a zove se HSDPA. Ja mislim da su pojavom te tehnologije svi postojeæi moduli praktièno zastarjeli jer nemaju podr¹ku za HSDPA. Mo¾da je bolje saèekati dok netko ne izbaci HSDPA modul. Ako pogleda¹ cijene kod VIP-a za ''podatkovne'' usluge:

HSDPA = brzo i jeftinije GPRS = sporo i skupo

Reply to
Ziza

a jesi pokusao poslati e-mail proizvodjacu? Oni jamacno imaju neke upute inace ne bi nikome mogli prodati uredjaj.

Reply to
Kresimir Pecnik

Posto ti nije prava e-mail adresa stavio sam na binse pon naslovom AT Commands

Reply to
Kresimir Pecnik

Sorry zbog cekanja ! Imal sam male frke ovih dana.

Pa po redu :-)

Ziza: Skoci na wavecomovu stranicu i izaberi si distributera. Ne znam gdje si, ali imas madarsku, austriju i sloveniju ( gdje mozes kupiti ).

Kresimir: Sad sam u fazi programiranja ARM-a s IAR-om a wavecomov modul ima na sebi openAT OS. Jos nisam dobil demo board tak da neznam kak ce to sve delati... Fala za AT komande ali nazalost uspio sam skinuti samo jedan dio.

U biti, najveci problem je konfiguracija modula jer ovo sranje kaj dolazi s njim ( neki wavecomov kompajler ) je = shitu. Od toolsa mozes koristiti GCC ali ima malo previse bug-ova za ovu verziju ARM-a, tak da sam sad na IAR-u.

Reply to
Matija

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.