Arduino?

Jel se netko slu¾i sa doticnom plocicom? Jel zna tko kako napisati code za odredjenu funkciju? I dali napisani code mogu copy-pastat u Arduino IDE software?

Reply to
Freeman
Loading thread data ...

Pojasni malo, kako mislis kako napisati kod? Naravno da mozes kopirati, to je samo jos jedan editor, ponasa se kao notepad sto se tice samnog pisanja teksta...

--
®ivot nije FER.
Reply to
Danijel Sasko

Ako ti treba arduino javi se, imam viska za prodat njega i jos neke stvari

Reply to
chuspy

Evo,ovo bi htio napraviti.... htio bih detektirati jacinu struje od 2A. Znaci kad potrosac povuce 2ampera da se upali led dioda. ( dobro , eto nemora biti led dioda , moze biti i neka lampica na 220V ) Znaci da svijetli kad je struja preko 2A , kad se spusti ispod da se ugasi. Dali mi uopce treba mikrokontroler? Dali bi to mogao izvesti i bez njega? Ima kakva shema?

Reply to
Freeman

Budem imao na pameti.

Reply to
Freeman

AC ili DC tro¹ilo?

Mikrokontroler ti treba ako ujedno hoèe¹ i ne¹to (vi¹e) nauèiti o njima. Nisi odgovorio ranije (LE dioda): Za I2A upaljena, ili mo¾e biti 'linearni' odziv svijetljenja?

Reply to
vaso

AC tro¹ilo.

Definiraj linearno? Uglavnom da , I

Reply to
Freeman

Krug 230V!? Onda ti pad napona od 0,7 V nije veliki problem.

'Linearno' znaèi da nema¹ 'o¹tri' rez svijetli/ne svijetli

Reply to
vaso

Najbolja stvar sa arduinom je hrpa dokumentacije i gotovih rjesenja na netu. Utipkas arduino ac current sensor ili draw i slicno i naci ces hrpu rjesenja pa odaberes jedno... Ovo je prilicno jednostavna stvar mislim da ces bez problema to napraviti...

--
®ivot nije FER.
Reply to
Danijel Sasko

E , odlicno. A i ovo je interesantno - gotov senzor do 30A za 10dolara. O , bude se nesto iskemijalo. Hvala!

Reply to
Freeman

Koja je namjena toga? Ako samo palis ledicu kontroler ti netreba (tj jednostavnije je slozit bez njega)

Reply to
megamusic

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.