Wie kan me helpen aan informatie over de Philips 107T monitor.

De Philips 107T21 heeft een poos heel goed gewerkt maar gaat nu regelmatig op zwart. Ik heb hem al opengemaakt maar kan op het oog geen oorzaak vinden. Geen nare luchtjes of verfrommelde, gebakken componenten. Op internet heb ik wel een fraaie handleiding gevonden, maar daar staat niet veel in dat ik nog niet wist. Kan iemand me aan een schema of aan service documentatie helpen? Heeft iemand eerder met deze fout te maken gehad en kan hij iets over een oplossing vertellen? Ik wil hem wel graag repareren maar een half of heel reverse engineering project er van te maken gaat te ver.

petrus bitbyter

Reply to
petrus bitbyter
Loading thread data ...

Ik kan geen specifieke info geven, maar algemeen kun je zoeken naar slechte solderingen van en rondom de HOT -- en dan met name ook het trafootje dat de HOT aanstuurt. Andere kandidaten zijn alle onderdelen op koelplaten (de V-afbuiging) en alles met dikke pennen. Meestal geven contactproblemen hier echter geen totale uitval van het beeld. Overigens kunnen slechte solderingen bij die Philips-bakken lastig te zien zijn, dus gebruik een loep en een felle lamp.

Een andere mogelijke oorzaak is een slechte elco aan de primaire kant van de voeding, al is er in dit geval meestal wel verschil te merken tussen uitvalgedrag direct na een koude start en na enige tijd opwarmen; meestal vervang ik alle (2-4 stuks) elco's aan de primaire kant, op de hoofd-elco na.

En als laatste is er nog een slechte verbinding in de VGA-kabel, maar dit moet je gemakkelijk kunnen vaststellen door aan de draad te morrelen.

Succes ermee, groeten,

Richard Rasker

--
http://www.linetec.nl
Reply to
Richard Rasker

Het zijn mooie monitoren (in hun segment in elk geval), dus inderdaad een poging waard. Ik heb bij deze modellen (heb sinds 2001 enige tientallen

107S, 107T en 107B verkocht) eigenlijk alleen maar slechte solderingen gehad aan transistoren en IC's die op koelplaten zitten. Het lijkt me de moeite waard om die eerst allemaal na te solderen.

Van dit specifieke model kan ik geen schema vinden, maar die chassis lijken heel erg op elkaar. Ik gok in de richting van een CM2317 of een M3017, die beide veel toegepast zijn in andere 107S en 107T modellen. Als het goed is staat het er ook achterop.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.