Vestel 2851W TV

Hoi,

De dochter van mijn buurvrouw heeft een Vestel 2851w breedbeeld TV. Uitgaande van de symptomen is er een defect aan O/W correctie + te smal beeld. Het beeld heeft nog een breedte van ongeveer 1/3 tot 1/2 van de beeldbuis met een zandlopervorm. Heel af en toe is het beeld weer normaal (zelf niet gezien). Mogelijks een slecht soldeercontact ? Blijkbaar is het een bekend probleem bij deze TV, maar ik vind hierover niets terug op het net. Heeft iemand schema's van deze TV of reparatietips ? En een beetje los hiervan, hoe raak je in het service-menu ?

Groetjes,

Ilse

Reply to
Ilse Joostens
Loading thread data ...

Als het af en toe goed is, lijkt het een grote kans dat er een slechte soldeerverbinding in het toestel zit.

Kijk maar eens hier, hier staan vele schema's en manuals. Mogelijk staat er op de tv ergens een chassinr genoteerd.

formatting link

Groeten PP

"Ilse Joostens" schreef in bericht news:VXpud.16817$ snipped-for-privacy@phobos.telenet-ops.be...

--
Outgoing mail is certified Virus Free. By avg anti virus system
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
 Click to see the full signature
Reply to
eddumweer

In geval dit een 11AK19 chassis is (zie printopdruk, soms moeilijk terug te vinden maar altijd aanwezig), zijn hier bij Nedis (of voor particulieren via bijvoorbeeld electronica-online) verbeterde correctiespoeltjes voor te krijgen, tevens moet je de FET van de E/W correctie vervangen en ik meen een weerstandje wat ook stuk is.

-- Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.

Reply to
maarten

Soms is het 11AK nummer ook in hele kleine lettertjes op de typesticker achterop het toestel terug te vinden, dat was ik nog even vergeten te melden.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Ik heb daar gisteren inderdaad speciaal op gelet, maar op de sticker was niets te vinden in die richting. Ik had helaas geen tijd om het toestel open te schroeven... Blijkbaar komt het nummer 2851 wel voor in de Euras database met vermelding van dit probleem, maar ik heb daar geen toegang toe.

Groetjes,

Ilse

Reply to
Ilse Joostens

Omdat ie t soms wel goed doet, lijkt me soldeercontact. Dus de E_W eindtor of FET, die warm wordt maakt slecht soldeercontact-of ander onderdeel in de buurt.

Waarschijnlijk kun je m met een tik op de kast goed krijgen. Als je dat een tijdje doet is de slechte soldeerverbinding door inbranden vaak makkelijker te vinden..... ruud

Reply to
Ruud Poeze

De 2851W staat erin, maar zonder fouten of chassisvermelding... Ik weet wel dat er enkele maanden geleden de onderdelen voor het 11AK19 chassis in de folder van Nedis stonden, dus als je na openschroeven inderdaad een 11AK19 blijkt te hebben en het probleem niet opgelost is met solderen, wat je natuurlijk eerst moet proberen, zou je eens bij leveranciers kunnen rondvragen. Over de eerder genoemde electronica-online hoor ik in elk geval goede verhalen.

P.S. Ik kom er nu net achter dat de 2851 zonder W wel in Euras staat en zal een stukje citeren, geen idee of het hetzelfde chassis is:

Check C605 (1000uF) and R656 (4R7) on pin 6 of STV9306. Check 26V power supply and C604 (100uF). Check E/W signal on Q602 (BUK444). Check L600, L602, C548 (3.3uF) and R612.

Het vermelden van de BUK444, L600 en L602 doet me vermoeden dat het wel een 11AK19 kan zijn, maar dan komt de STV9306 me weer niet bekend voor. Misschien een moderne variant (op de printopdruk staan nog letters en cijfers plus een revisiedatum achter de chassiscode)..

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Graag wil ik iedereen bedanken voor de tips. Ik zal hem volgende week eens openschroeven als ik wat meer tijd heb. Mocht ik daarbij nog vragen hebben of een oplossing vinden dan laat ik het wel weten.

Groetjes,

Ilse

Reply to
Ilse Joostens

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.