versterker AKAI

Hallo,

Kan mij iemand de gegevens mailen van de trafo in de AKAI type: AA-V105L versterker? De trafo geeft geen spanning meer en ik zou deze willen vervangen ik zoek dus de uitgang spanningen en stromen. Op de trafo staat : A1020T-40 Orion 8110065

Ik vind geen link naar dat type trafo

Met dank

Reply to
Christophe
Loading thread data ...

A1020T-40 is het Akai nummer, het andere zal een datumcode zijn. De kans is groot dat alleen de in de primaire wikkeling meegewikkelde thermische zekering stuk is, dus als je de trafo extern zekert op overstroom en temperatuur heb je kans dat alles weer werkt.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Hoe werkt dat dan, Kan je dat eens wat beter omschrijven (extern zekeren) wat er dan moet gebeuren om alles terug te doen werken?

Met dank

schreef in bericht news:45ccae9c$0$333$ snipped-for-privacy@news.xsall.nl...

Reply to
Christophe

Zit bij AKAI vaak intern zonder aansluitingen naar buiten. Zekering stuk = trafo vervangen = duur = versterker weg. Destijds bij mijn AKAI.

"Christophe" schreef in bericht news:MD2zh.627$ snipped-for-privacy@phobos.telenet-ops.be...

Reply to
Peter Roozendaal

Ik kan me herinneren dat jaren geleden een keer gedaan te hebben bij een Akai (ook met een Orion trafo erin). Zekering vinden en doorverbinden is lastig te omschrijven, weet niet meer hoe het exact zat. Wat betreft het daarna extern zekeren: neem een thermische zekering van bijvoorbeeld 100 graden, bevestig deze goed geisoleerd (siliconenkousje en klemmetje) tegen de trafokern. Als er geen gewone zekering in het primaire circuit zit, moet je ook die toevoegen. Je kan de waarde daarvan schatten aan de hand van de aansluitwaarde van je versterker. Neem dan een trage zekering van 1 stroomwaarde groter, en dan zit je wel in de buurt. Test daarna ook even of de trafo niet bromt, rookt, heet word, etcetera. Ook kan er nog een secundaire overbelasting zijn die eerst verholpen moet worden.

Let op, dit alles heeft wel met de veiligheid van de versterker te maken, dus als je het natte-vinger-werk niet vertrouwt kan je beter opzoek naar een vervangende trafo.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.